Novice

Prihaja Patrik Sandell!

Na MotorSport Salonu Ljubljana, ki bo svoja vrata odprl 20. marca 2009, pričakujemo prvaka Junior WRC-ja iz leta 2006, Patrika Sandella. Mladi Šved je trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva PWRC, kjer nastopa z atraktivno škodo fabio.

V letošnji sezoni je pričel tekmovati s škodo, katere pokrovitelj je Red Bull. Na drugem reliju, ki je potekal na Norveškem, je prepričljivo zmagal s svojim sovoznikom in rojakom Emilom Axelssonom. Slednji bo prav tako prišel v Slovenijo in z veseljem delil svoje izkušnje slovenskim bralcem zapiskov. Oba pa bosta gosta Renault Sporta Slovenija, saj ju na to znamenito francosko znamko veže osvojeni naslov iz leta 2006, ko sta nastopala z renaultom cliom R3 maxi.

Kot je že znano, bo salon svoja vrata odprl v petek, 20. marca in jih zaprl v nedeljo, 22. marca 2009 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Razprostiral se bo na več kot 4.000 pokritih kvadratnih metrih (hali A2 in C). Poskrbljeno bo tudi za pravšnje število parkirnih mest. Poleg raznovrstnih dirkalnikov, motorjev in simulatorjev, ki jih bodo obiskovalci lahko preizkusili, bo vredna ogleda ter preizkusa tudi svetovna novost SportDrift. Nov, zanimiv način sproščanja adrenalina bo predstavil Avstrijec Karl Wendlinger, ki je sredi devetdesetih tekmoval v formuli 1. Po hudi nesreči v Monaku je elitno karavano zapustil, sedaj uspešno tekmuje v FIA GT prvenstvu z aston martinom. Wendlinger želi v Sloveniji, v sodelovanju z Dragom Božičem, vzpostaviti državno prvenstvo SportDrifta. Najboljši vozniki pa bi se v razvoju prvenstva potem udeležili še svetovnega prvenstva.

Vstopnina bo znašala 5 evrov, medtem ko bodo dijaki, študentje in imetniki avto-moto licenc zanjo odšteli 4 evre. Otroci do 12. leta starosti bodo imeli prost vstop.


Galerija: