Oblikovanje

Nova Ford Fiesta je osvojila mednarodno nagrado za oblikovanje

Nova Ford Fiesta je osvojila mednarodno nagrado za oblikovanje

 

?Nova Ford Fiesta je ena izmed najbolj modnih avtomobilov na svetu.? To je potrdilo tudi  28 vodilnih oblikovalcev in strokovnjakov na področju oblikovanja iz 19 držav, ki so nagradili atraktivni Fordov model s prestižno mednarodno oblikovalsko nagrado 'red dot - rdeča pika'.

Žirija, ki jo sestavljajo profesionalni oblikovalci so izbrali Ford Fiesto, ker je njena oblika najbolj 'inovativna in dinamična'.

 

Nagrado 'red dot' vsako leto podeljujejo v Nemčiji, v oblikovalskem centru Nordrhein Westfalen je svetovno priznan center, z bogato tradicijo.

 

Neodvisna žirija je na izbranih področjih, ki vključujejo inovativnost, obliko, funkcionalnost in kvaliteto, prejela rezultate iz 49 držav, kjer je sodelovalo 3.231 oblikovalcev. Fiesta je osvojila nagrado za osupljivo obliko.

 

?Veseli smo, da je Fiesta osvojila tako pomembno nagrado in da je seznam osvojenih lovorik nove Ford Fieste vedno daljši,? je dejal Martin Smith, direktor oblikovanja pri evropskem Fordu. ?Še posebej navdušujoče je, da je mala Fiesta vzbudila pozornost pri svetovno priznanih oblikovalcih, predvsem na področju inovativnosti in ekspresivne oblike.?

 

Ford Fiesta je že dolgo sinonim za privlačno obliko, kvaliteto in vrednost. Današnja Fiesta s svojo privlačno kinetično obliko, priznano vozno dinamiko in bogato dediščino dviga model na novo raven.

 

?Kinetična oblika je nov, uspešen oblikovalski jezik, ki pooseblja novo Fiesto in je vpeljan v Fordovo produktno paleto,? je dejal Martin Smith. ?Je oblika, ki z vpeljavo močnega, drznega in individualnega oblikovanja ponazarja vodilno vozno dinamiko vseh Fordovih modelov.?

 

 

Globalna razsežnost

 

Pregovor, da dobra oblika prinaša odličen posel, potrjuje tudi nova Fiesta, saj je bilo od avgusta 2008 prodanih že 117.000 avtomobilov. Fiesta pa ne vzbuja pozornosti le v Evropi. Oblikovana in razvita v evropskem Fordu je prvi globalni model, ki vstopa na posamezne trge, po vsem svetu.

 

V začetku tega meseca je bil avto predstavljen na Kitajskem. Število sklenjenih pogodb v prednaročilu je bilo občutno večje in je pozitivno presenetilo. Tudi odziv na spletnih straneh je bil presenetljiv, saj je kar 1.2 milijona uporabnikov preneslo glasbo Fiesta iz www.qq.com. Video Fiesta pa je bil predvajan kar 6.8 milijonkrat na www.Youku.com (kitajska verzija YouTube spletnih strani).

 

Na Kitajskem bo prvič predstavljena tudi 4 vratna Fiesta, ki bo skupaj s 5 vratno različico proizvedena v Fordovi tovarni v Nanjingu.

 

Fiesta namenjena severno ameriškem trgu, bodo izdelovali v Fordovi tovarni v Cuautitlanu, v Mehiki. Fiesta bo v ZDA lansirana leta 2010 in sicer kot 3 in 4 vratna različica. Danes pa v Ameriki že predstavljajo posebni pred-predstavitveni program nove Ford Fieste poimenovan -  'Fiesta Movement'. Sto novih Fiest, ki so bile izdelane v Nemčiji, bo na voljo stotim izbranim uporabnikom.


Galerija: