Oblikovanje

Opel Insignia prejela ugledno oblikovalsko nagrado Red Dot

 

Prestižna oblikovalska nagrada je že osmo priznanje, ki ga je doslej prejel novi vodilni avtomobil znamke Opel

 

 Opel Insignia je znova prejela priznanje za svojo izredno obliko. Mednarodna žirija strokovnjakov ji je podelila prestižno nagrado za industrijsko oblikovanje Red Dot.

 

Mednarodna nagrada Red Dot, ki jo podeljujejo od leta 1955 pod okriljem centra Design Zentrum v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija v Essnu, sodi med največje in najprestižnejše oblikovalske nagrade na svetu. Podeljuje jo mednarodna skupina oblikovalskih strokovnjakov na podlagi stopnje inovativnosti, funkcionalnosti in oblikovne kakovosti izdelkov.

 

Model Insignia so ustvarili v Oplovem evropskem oblikovalskem centru v Rüsselsheimu in z njo uvedli nov oblikovalski jezik, ki ?združuje kiparsko umetnost in nemško natančnost?. ?V imenu celotne oblikovalske skupine se zahvaljujem za nagrado,? je izjavil podpredsednik oblikovalskega oddelka, Mark Adams. ?V veliko čast nam je, da smo prejeli nagrado od oblikovalcev, ki se ne ukvarjajo z avtomobilizmom. To potrjuje, da je Opel na pravi poti z novim drznim in dinamičnim slogom.?

 

Srednje velika limuzina je že prejela naziv evropski avto leta 2009, ki ji ga je podelila mednarodna skupina evropskih novinarjev, poleg tega pa je prejela številne druge nagrade. Med drugim ji je žirija Autobest podelila nagrado DESIGNBEST, britanska revija Fleet Magazine pa jo je nagradila z nazivom poslovne limuzine leta.

 

Nagrado Red Dot so prejela številna podjetja, ki so znana po svojem inovativnem slogu, med drugim se lahko z njo pohvalijo Apple, Nokia - in seveda Opel. Trije drugi Oplovi modeli - GT, Astra GTC in Astra G iz leta 1998 - že imajo svoje mesto v arhivskih zapisih oblikovalske nagrade Red Dot, shranjenih v muzeju centra v nemškem Essnu. Lani je oblikovalski center Red Dot v Singapurju podelil nagrado za ?oblikovalski koncept? še četrtemu vozilu - konceptnemu vozilu Flextreme.


Galerija: