Oblikovanje

Ikuo Maeda novi šef oblikovanja pri Mazdi

 

 

 

Ikuo Maeda je postal novi generalni direktor oddelka za oblikovanje pri Mazdi Motor Corporation. Maeda tako prevzema odgovornost za Mazdino globalno oblikovalsko ekipo za vse produkte s sedežem Mazdine korporacije v japonski Hirošimi.

 

Maeda na področju oblikovanja zamenjuje Laurensa van den Ackerja, ki se je odločil za odhod iz zasebnih razlogov. Van den Acker bo žezlo vodje oblikovanja zaradi nemotenega prehoda dela Maedi predal v petek, 10. aprila.

 

Maeda je bil pred tem imenovanjem glavni oblikovalec v Mazdinem strateškem oblikovalskem studiu v Hirošimi. Na področju oblikovanja sicer dejaven že od leta 1982, ko se je zaposlil v Mazdi. Med letoma 1985 in 1986 je bil v Mazdinem oblikovalskem studiu v Jokohami zadolžen za napredno oblikovanje, čemur je sledilo triletno delovanje v Mazdinem operacijskem oblikovalskem studiu v Severni Ameriki, kjer je zasedal pomembne oblikovalske pozicije vse do selitve v Fordov oblikovalski studio v Detroitu med letoma 1999 in 2000.

 

Po vrnitvi k domači Mazdi v Hirošimo je nadaljeval z delom kot vodja oblikovanja kultne športne Mazde RX-8. Kasneje se je Maeda izkazal tudi kot vodja oblikovanja druge generacije Mazde2, sicer okronane z naslovom svetovni avto leta 2008.

 

?Gospod Maeda je imel ključno vlogo pri uspehu, ki ga Mazdino oblikovanje žanje v globalnem merilu,? o novem šefu oblikovanja meni Seita Kanai, Mazdin izvršni direktor oddelka za raziskave in oblikovanje. ?Njegove bogate izkušnje in dosežki doma in po svetu ga najbolje kvalificirajo za prevzem tovrstne pozicije in prihodnje doseganje novih stopenj Mazdinega oblikovanja. Zelo cenimo oblikovalski prispevek Laurensa van den Ackerja. Skupaj s svojo oblikovalsko ekipo je Mazdin dizajn popeljal do novih razsežnosti in želimo mu vse najboljše v prihodnosti,? je zaključil Kanai.


Galerija: