Novice

Ford Fieste ECOnetic zanesljivo s prvim in drugim mestom na raliju za vozila na

Tretji rally Monte Carlo za vozila na alternativni pogon, ki se je odvijal pretekli vikend, je bil za Ford Fiesto ECOnetic z osvojeno zmago v svojem razredu, nadvse uspešen.

 

Prireditev, ki se tradicionalno odvija na cestah Monte Carlo, je bila hkrati prva, ki šteje za FIA Alternative Energies Cup, ki vključuje okolju prijazna vozila. Ford Fiesta ECOnetic je tekmovala v razredu vozil na fosilna goriva z emisijo pod 120 g/km CO2. V tem razredu je tekmovalo 28 avtomobilov od skupno devetih različnih avtomobilskih proizvajalcev.

 

Ford Fieste ECOnetic, ki so sodelovale na tekmovanju v moštvu 'Dream team' so dosegle neverjeten uspeh in z osvojenim prvim, drugim in četrtim mestom, skupno osvojile tudi vodilno mesto v konstruktorski razvrstitvi.

 

Jean-Luc Gerard, direktor Ford Francije, je dejal: ?To zmagoslavje je bilo doseženo s standardno proizvedeno Fiesto ECOnetic, ki je predstavnik zelo varčnega avtomobila. Na tekmovanju rally Monte Carlo se je motor Fieste ECOnetic izkazal kot zelo učinkovit in zmogljiv tako po moči, kot navoru. Skupaj s šasijo pa je bilo njeno delovanje brezhibno.?

 

Ford Fiesta ECOnetic, ki je opremljena s 1.6 l Duratorq TDCi motorjem ima vgrajen standardni filter trdih delcev. Razvije do 90 KM in ima 204 Nm pri 1750 obratov/minuto, medtem ko znašajo emisije CO2 98g. V primerjavi s prejšnjo generacijo Fieste, porabi novi model ECOnetic 160 litrov manj goriva na 20.000 prevoženih kilometrov. Merjena poraba pri kombiniranem načinu vožnje znaša le 3.7 litrov na 100 km.

 

 


Galerija: