Novice

Tehnologija DRIVe v novem Volvu C30 ?Green Racing?

Motošport je dolgo služil kot gonilo pri razvoju v avtomobilski industriji. Sedaj podjetje Volvo Cars dela ravno obratno. Tehnologijo iz okoljsko naprednega modela C30 DRIVe bo uporabilo za zmago v švedskem avtomobilskem prvenstvu (Swedish Touring Car Championship, STCC).

 

Za sezono 2007 v STCC se je podjetje Volvo Cars, kot edino podjetje, odločilo za uporabo bioetanola (E85). Leta 2008 so razvili povsem nov dirkalni avtomobil, ki je temeljil na modelu C30. Fokus podjetja Volvo Cars na bioetanol in ?zeleno dirkanje? v seriji STCC se nadaljuje.

 

?Izbira Volva C30 kot osnove za nov ?zelen? dirkalni avtomobil ima smisel. Naš C30 je najboljši pri prikazovanju okoljskih tehnologij trgu z novim dizelskim C30 DRIVe Start/Stop modelom s porabo goriva 0,39 l / 100 km. Izpust CO2 emisij pri tem je 104 g / km,? pravi Derek Crabb, direktor enote Motošport pri Volvo Cars.

 

Volvo C30 DRIVe igra pomembno vlogo pri razvoju novega dirkalnega avtomobila. Proizvajalci avtomobilov navadno uporabljajo tehnološke rešitve iz svojih dirkalnih avtomobilov za izboljšanje produkcijskih avtomobilov. Podjetje Volvo Cars deluje ravno obratno, saj mnogo tehnoloških rešitev iz modela C30 DRIVe uporablja v namen izboljšanja dirkalnih avtomobilov.

Podvozje dirkalnega avtomobila, difuzor in spojler sta prevzeta od modela C30 DRIVe.  Aerodinamične rešitve, ki dizelski model C30 naredijo varčnega in tako okolju bolj prijaznega, prav tako preverjeno prispevajo k hitrejši vožnji zelenega Volva C30, ki vozi na bioetanol.

 

?Letošnjo zimo smo z avtomobili opravili veliko testiranj v Španiji. S kolegom Rustadom sva bila zelo navdušena nad tem, da smo lahko dele prenesli iz produkcije modela C30 DRIVe, jih namestili na dirkalni avtomobil in takoj videli napredek v hitrosti,? pravi Volvov voznik Robert Dahlgren.

 

Razvoj novega dirkalnega avtomobila se nadaljuje. Podjetje Volvo Cars in njegovo dirkalno moštvo Polestar so zastavili cilj ? postati zmagovalec v motošportu s pomočjo zelene tehnologije.


Galerija: