Novice

BMW X3 xDrive18d

Osupljiva agilnost na vseh vrstah podlage zdaj postaja gospodarnejša kot kdajkoli prej. Z uvedbo nove osnovne izvedbe avtomobila BMW X3 najuspešnejši svetovni proizvajalec prestižnih avtomobilov s štirikolesnim pogonom ponovno postavlja standarde za učinkovitost vozil Sports Activity Vehicle (SAV).

Novi BMW X3 xDrive18d poganja 2,0-litrski štirivaljni dizelski motor, ki zagotavlja 105 kW/143 KM. Povprečna poraba goriva novega modela po EU testnem ciklusu je borih 6,2 litrov/100 kilometrov. Izraženo v emisijah CO2 to pomeni le dobrih 165 gramov na kilometer. S tem je BMW X3 tudi v tem zmogljivem razredu postal najučinkovitejši avtomobil s štirikolesnim pogonom v svojem segmentu. Pri tem skoraj ni potrebno posebej omenjati, da BMW X3 xDrive18d s serijsko opremo z lahkoto izpolnjuje emisijski standard EU5.

Vsestransko veselje do vožnje in vrhunska učinkovitost sta razlog, zakaj BMW X3 določa nove trende, kar bistveno prispeva k uspehu vozila po vsem svetu. Prav BMW X3 je bil avtomobil, ki je prvi združil funkcije in lastnosti tipičnega vozila Sports Activity Vehicle v novem segmentu. Celotna prodaja vozil X3 tako zdaj dosega že 500.000 enot. BMW X3 je bil dolgo časa edino prestižno vozilo iz svojega razreda in še danes ostaja utelešenje vozne dinamike na običajni cesti ter agilnosti in vrhunskega oprijema izven utrjenih poti. Nenazadnje BMW X3 v primerjavi s celotnim konkurenčnim segmentom modelov BMW X nudi tudi neprimerljivo uravnoteženost med zmogljivostjo in gospodarnostjo pri porabi goriva.

Vrhunska tehnologija štirikolesnega pogona, učinkovit oprijem in prestižna kakovost s še boljšo vsestransko gospodarnostjo.

Privlačna kombinacija vseh teh lastnosti se je nedavno utelesila v še eni odlični izvedbi v podobi novega BMW X3 xDrive18d. Prednosti inteligentne tehnologije štirikolesnega pogona BMW xDrive, spontano razvijanje moči, značilno za dizelske motorje BMW, in brezkompromisna kakovost izvirnega prestižnega modela so zdaj na voljo s še višjim standardom gospodarnosti.
BMW X3 xDrive18d poganja štirivaljni dizelski motor, v katerega je vgrajen v celoti iz aluminija izdelan okrov motorne gredi, s tehnologijo neposrednega vbrizgavanja goriva preko skupnega voda. Motor razvije moč 105 kW/143 KM pri 4.000 vrtljajih na minuto. Maksimalni navor 350 newtonmetrov pri samo 1.750 vrtljajih na minuto pa je garancija za resnično izjemen oprijem in vlečno silo v vsakem trenutku. Novi BMW X3 xDrive18d pospeši z mesta do 100 km/h v samo 10,3 sekundah in ima najvišjo hitrost pri 195 km/h.

Skupaj s konceptom BMW EfficientDynamics, ki je seveda vključen v standardno opremo, vrhunska in vsestranska učinkovitost dizelskega motorja zagotavlja izjemno gospodarnost novega BMW X3 xDrive18d. Povprečna poraba goriva je le 6,2 litrov/100 kilometrov, emisije CO2 pa znašajo samo 165 gramov na kilometer. Zato je novi model še gospodarnejši in čistejši od modela BMW X3 xDrive20d s 130 kW/177 KM, ki je do sedaj zasedal prvo mesto na lestvici učinkovitosti. In prav tako kot njegov ?starejši brat? tudi BMW X3 xDrive18d izpolnjuje emisijski standard EU5.

Izredno uspešen BMW X3: učinkovit, trajne vrednosti, zanesljiv.
Z uvedbo novega BMW X3 xDrive18d se je povečalo število različic motorja, ki so na voljo v tem SAV vozilu iz BMW, kar na sedem. Stranka lahko izbira med modeli z bencinskim motorjem, ki zmorejo med 110 kW/150 KM in 200 kW/272 KM, ter sedmimi dizelskimi motorji, med katerimi je BMW X3 xDrive35d z največjo močjo 210 kW/286 KM najbolj dinamična izvedba v ponudbi modelov.

Kot vse različice motorjev je tudi BMW X3 xDrive18d standardno opremljen z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Ta štirikolesni pogon s permenentnim elektronskim nadzorom zagotavlja variabilno porazdelitev pogonske sile med prednjo in zadnjo os, kar izboljšuje tako vozno dinamiko na običajnih cestah kot tudi varen, zanesljiv oprijem izven utrjenih poti. Pogonska sila se ves čas razporeja na tista kolesa, kjer se lahko najučinkoviteje pretvori v dejansko pogonsko silo na cesti.

Zahvaljujoč izjemnim in resnično prepričljivim kakovostim sistema xDrive, ki je na voljo tudi v številnih drugih modelih BMW, je BMW tudi v letu 2008 ostal najuspešnejši svetovni proizvajalec vozil s štirikolesnim pogonom v prestižnem segmentu.

Poleg vse te izjemne učinkovitosti in vznemirljive agilnosti nudi BMW X3 tudi resnično odlično zanesljivost. Tako je v letu 2009 BMW X3 še drugič zapored prejel ugledno nemško nagrado Yellow Angel Award, ki jo največji motoristični klub na svetu, Allgemeine Deutsche Automobilclub (ADAC), podeljuje za izjemno vsestransko kakovost. Če povzamemo iz ugotovitev ADAC-ovih sodelavcev za razčlembo vozil, po vsej Nemčiji znanih pod imenom ?Rumeni angeli?, je ta vodilni motoristični klub avtomobilu BMW X3 ponovno podelil priznanje kot najzanesljivejšemu vozilu na nemških cestah.

In nenazadnje, BMW X3 je v samem vrhu tudi glede trajne vrednosti. V kategoriji terenskih vozil so spremljevalci trgov pri EurotaxSchwacke uvrstili BMW X3 na 1. mesto v indeksu napovedi te institucije AutomobilForecastIndex 2008, kar potrjuje, da med vsemi vozili v tem segmentu BMW-jev SAV zagotavlja najmanjši padec vrednosti.

 

 


Galerija: