Predstavitve

BMW 760i

Novi BMW serije 7 že postavlja nove mejnike za avtomobile zmogljivega prestižnega razreda. Zaradi popolnoma nove zasnove BMW zdaj v svojem vrhunskem razredu še na stopnjo više premika standarde maksimalne ekskluzivnosti in suverenosti. V izboru BMW modelov prevzemata novi BMW 760i in novi BMW 760Li vodstveni položaj, saj predstavljata najvišjo stopnjo prefinjenosti avtomobila v svojem segmentu.


Srce in korenine tega izjemnega novega standarda izhajajo iz dvanajstvaljnega agregata, ki je vgrajen v oba vrhunska modela BMW serije 7. Razvit je bil kot popolnoma nov motor, v celoti na novo, zato je V12 mojstrovina sodobne avtomobilske tehnologije. Vrhunska moč 400 kW/544 KM je na voljo pri hitrosti motorja 5.000 vrtljajev na minuto, maksimalni navor 750 Nm pa že pri 1.500 vrtljajih na minuto.

V kombinaciji s prav tako popolnoma novim osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom ta dvanajstvaljnik poleg izjemne prefinjenosti motorja nudi tudi vrhunsko vozno dinamiko, saj lahko rezerve moči, ki se zdijo skoraj neomejene, na spontan način in s preciznim nadzorom v vsakem trenutku prevede v vrhunsko vozno dinamiko.

Še enkrat več je dvanajstvaljni BMW agregat utelešenje prefinjene zmogljivosti, imenitnega potovalnega udobja in stilske ekskluzivnosti. Novi BMW 760i in tudi novi BMW 760Li s 14 centimetrov širšo medosno razdaljo za še višjo stopnjo udobja ? lahko bi rekli razkošja ? na zadnjih sedežih, sta jasen odgovor na vprašanje, kaj lahko pričakujemo od izvirne razkošne in zmogljive limuzine, ki vključuje vznemirljive nove funkcije kot dokaz, da je vodilni položaj v segmentu prestižnih vozil rezerviran za BMW.
Pogonski agregat z vsemi tehničnimi lastnostmi je v vseh pogledih vrhunska mojstrovina. To velja tako za 6,0-litrsko pogonsko enoto, v celoti izdelano iz aluminija, s tehnologijo pogonskih turbin TwinPower, sistemom vbrizgavanja High Precision Injection, kjer se gorivo vbrizgava neposredno v izgorevalne komore, kot za BMW-jev sistem neomejenega nastavljanja palične gredi double-VANOS in osemstopenjski avtomatski menjalnik, prvič uporabljen v avtomobilu BMW.
 
Zahvaljujoč vsem tem tehnologijam sta nova BMW 760i in BMW 760Li predstavnika novega standarda prefinjenosti avtomobila, dinamične zmogljivosti in vsestranske učinkovitosti za vozila na tej stopnji moči in zmogljivosti. Novi BMW 760i pospeši do 100 km/h v samo 4,6*) sekundah, povprečna poraba goriva v EU testnem ciklusu pa je 12,9*) litrov/100 kilometrov.

Pri določanju porabe goriva so inženirji BMW že upoštevali strožje emisijske standarde EU5, kar pomeni, da se je kljub občutno izboljšani zmogljivosti avtomobila poraba goriva v primerjavi s predhodnim modelom zmanjšala za približno 4,5 odstotka.

 

Vozilo bo na slovenskem trgu od septembra 2009.

 

 


Galerija: