Novice

Podjetje Volvo Cars je predstavilo tri nove otroške avtomobilske sedeže

Podjetje Volvo Cars je predstavilo tri nove otroške avtomobilske sedeže, s tem pa je pokrilo razpon med dojenčki in otroki, starimi do 10 let. Otroški sedeži so bili temeljito testirani in ustrezajo visokim varnostnim kriterijem pri podjetju Volvo Cars. Trije novi otroški sedeži so udobni, prijazni za uporabo, na voljo pa so v temnem dizajnu z Volvovim znakom na naslonu za glavo.

 

?Z našim novim otroškim sedežem, obrnjenim v obratni smeri vožnje, lahko otroci potujejo veliko dlje kot prej, kar pa lahko reši življenja,? pravi Jessika Andréasson, vodja produktov pri Volvo Cars.

 

Udobni sedeži za dojenčke

Sedež za dojenčka ima priročno ročico in se ga z lahkoto nosi v in iz avtomobila. Ta sedež se lahko uporablja vse od rojstva otroka do enega leta starosti (13 kg). Sedež ima globoki, mehko oblazinjeni stranski krili, ki nudita visoko stopnjo varnosti pri stranskih udarcih oziroma trčenjih. Naslon za glavo je nastavljiv v sedmih višinah, pas se avtomatično prilagodi višini otrokovih ramen. Otrok je zavarovan z uporabo pet-točkovnega pasu, ki je reguliran na sredini. Sedež za dojenčke je pritrjen s pomočjo sistema ISOFIX ali z navadnim avtomobilskim varnostnim pasom.

 

Konvertibilni otroški sedež, nameščen v obratni smeri vožnje, za otroke do 6 leta starosti

Konvertibilni otroški sedež se lahko uporablja dlje kot prej, in sicer od 9 meseca starosti do 6 let, kar je velik dosežek pri varnosti za otroke v avtomobilih. Konvertibilni otroški sedež je udoben za otroka, ki lahko v njem sedi ali pa tudi spi. Stranski krili sta globoki, podloženi in nastavljivi ter nudita dobro zaščito pri stranskih trčenjih, pri tem pa zagotavljata pravilno namestitev pasu čez ramena. Osrednje pričvrščen pas pomeni, da se ga z lahkoto prilagaja za otroke različnih starosti in višin. Otroški sedež se lahko obrne v smeri vožnje, ko otrok tehta najmanj 15 km in je prerasel funkcijo, pri kateri je sedež lahko obrnjen v obratni smeri vožnje. V tem primeru se spremeni v udoben sedež (otroški jezdec) z oporo za hrbet, sedež in otrok pa sta tako pričvrščena z avtomobilskim varnostnim pasom. Volvo Cars svetuje uporabo sedeža, nameščenega v obratni smeri vožnje, najmanj do 3 let starosti, zaželeno tudi od 4 let dalje. 

 

 

Otroški jezdeci z naslonom

Za otroke med 4 in 10 let se uporablja otroški jezdec (jahač) z naslonom, ki zagotovi pravilno lego avtomobilskega varnostnega pasova čez otrokova stegna in ramena. Otroški jezdec in otrok gledata v smeri vožnje. Otroški jezdec je udoben, globoki, stranski podloženi krili pa zagotavljata maksimalno udobje tudi, ko otrok spi. Naslon za glavo je nastavljiv in se lahko spreminja glede na višino otroka, pri tem pa nudi 11 različnih višin. Širina jahača se med rastjo otroka lahko prilagodi na tri širine.

 

Volvovi pooblaščeni prodajalci imajo vso potrebno znanje

 

Volvovi otroški sedeži bodo na voljo pri pooblaščenih Volvovih prodajalcih v Evropi in Aziji od letošnjega poletja dalje. Prodajalci imajo vso potrebno znanje s področja varnosti in nudijo navodila o namestitvi in pričvrstitvi otroških sedežev. 

?Raziskave o mednarodnih nesrečah kažejo, da je eden od najpogostejših vzrokov za poškodbe otrok ali otroške žrtve v prometu ravno nepravilno nameščen otroški sedež ali nepravilno nameščen otrok v sedežu,? pravi Helena Larsson, inženir pri Volvo Cars.

Vsi Volvovi otroški sedeži so opremljeni z vso opremo, ki jo potrebujete za namestitev, prav tako pa tudi z jasnimi navodili za namestitev sedeža in otroka.

 

Testirani, da izpolnijo tudi najvišje zahteve

 

Podjetje Volvo Cars sodeluje s podjetjem Britax Römer, ki je znan izdelovalec varnostne opreme za otroke.

 

?Naše sodelovanje je odličen primer, pri katerem proizvajalec zagotavlja strokovnost na področju dizajna atraktivnih in udobnih otroških sedežev, mi pa dodamo naš ?know-how? o varnosti za otroke v avtomobilih,? razlaga Jessika Andréasson.

 

Predstavljeni trije otroški sedeži nosijo dobro znano Volvovo oznako in tako simbolizirajo najvišjo stopnjo varnosti in kakovosti.

 

?Testirali smo sestavne dele otroških sedežev in njihove mehanske značilnosti. Testirali smo jih tudi v nesrečah in s tem potrdili skladnost z visokimi varnostnimi zahtevami Volva,? pravi Helena Larsson.

 

Vse tkanine, uporabljene pri otroških sedežih, so skladne z Oeko-Tex Standardom 100, ki jamči, da tkanine ne vsebujejo sestavin, ki bi lahko povzročale alergije. Vse prevleke so odstranljive in se jih lahko pere v pralnem stroju pri 40 stopinj C.

 

Otroci bi se morali voziti v obratni smeri vožnje, kolikor dolgo je mogoče

Podjetje Volvo Cars predlaga, da se otroci vozijo v obratni smeri vožnje, kolikor dolgo je mogoče, vendar najmanj do starosti 3 ali 4 let. Otrokov vrat je šibek in se še vedno razvija, glava pa je sorazmerno večja kot pri odraslem človeku. Ko se otrok vozi v obratni smeri vožnje in pride do trka v sprednji del vozila, se sile trčenja razporedijo po hrbtu in glavi, zmanjša se pritisk na vrat. Za starejše otroke je pomembno, da uporabljajo sedeže v obliki jezdecev, ki varujejo otrokove nerazvite kolke in ranljiv abdominalni del s pravilno namestitvijo varnostnega pasu preko stegen.

?Otroci bi se morali voziti v obratni smeri vožnje, kolikor dolgo je to mogoče,? potrjuje Jessika Andréasson.

?Če bodo naši novi otroški sedeži pripomogli k temu, da se bo več otrok vozilo v obratni smeri vožnje dlje časa, bomo zadovoljni.?

 

Povzetek

-          Volvo Cars predlaga, da se otroci vozijo v obratni smeri vožnje, kolikor dolgo je mogoče, najraje do starosti 4 let ali več.

-          Podjetje Volvo Cars je lansiralo tri nove otroške sedeže, ki izpolnjujejo visoke varnostne zahteve.

-          Podjetje Britax Römer je razvilo te nove otroške sedeže.

-          Otroški sedeži so na voljo pri različnih starostih in velikostih:

1.      Stol za dojenčke do 13 kg, do 1 leta starosti.

2.      Konvertibilni otroški sedež, nameščen v obratni smeri vožnje, za otroke od 9 mesecev do 6 leta starosti (9-25 kg). Stol se kasneje lahko obrne tudi v smeri vožnje (ko je otrok težek najmanj 15 kg).

3.      Otroški jezdeci z naslonom (15-36 kg, od 4 to 10 leta starosti ali dlje).

-          Podjetje Volvo Cars je natančno testiralo otroške sedeže in jamči za varnost in kakovost.

-          Na voljo pri pooblaščenih Volvovih prodajalcih v Evropi in Aziji (tudi Kitajska) od letošnjega poletja dalje.


Galerija: