Predstavitve

Nova Opel Insignia ecoFLEX: Brezkompromisna ekonomičnost

 

? Okolju prijazen: s 136 g/km emisijami CO2

? Zmogljivost: 160 KM in 350 Nm navora - zaradi ojačevalne funkcije ?overboost? se lahko poveča na 380 Nm

? Cenovno dostopen: začetna cena v Nemčiji je 30.105 eur

 

Nova Insignia ecoFLEX nudi pravi užitek v vožnji in nizke emisije izpušnih plinov po dostopni ceni. Z samo 136 grami emisijami ogljikovega dioksida in porabo goriva 5.2 l/100 km po ciklusu  MVEG/NEDC, Oplov najnovejši model ecoFLEX poganja visoko zmogljiv turbo dizelski motor z dvolitrsko gibno prostornino in izhodno močjo 118 kW/160 konjske moči ter z največjim navorom 380 Nm z ojačevalno funkcijo ?overboost".

 

?Oplovi inženirji so z Insignio ecoFLEX dokazali, da je možno narediti avto, ki ima privlačno obliko in je cenovno dostopen ter ima majhno porabo goriva, ki ne vpliva na vozno zmogljivost ? je povedal Hans Demant, izvršni direktor Adam Opel GmbH.

 

Tako kot ostali modeli Insignie, tudi nova različica ecoFLEX izpolnjuje Euro 5 standarde. Na začetku bo na voljo trivratna in petvratna različica, z začetno ceno 30.105 eura. Prve dostave kupcem se pričakujejo poleti 2009. S tako nizko CO2 emisijo bodo kupci, v mnogih državah,  deležni številnih davčnih olajšav.

 

Oplovi strokovnjaki za aerodinamiko so na številnih področjih optimizirali model Insignia ecoFLE; dodali so podvozje pod rezervoar pred zadnjo osjo in znižali karoserijo za 10 mm. Tako so dosegli 0,26 količnik zračnega upora, s katerim je Insignia ecoFLEX postal eden najbolj aerodinamično izdelanih sedanov na svetu. Ostale izboljšave vključujejo bolj fleksibilen prednji spojler in zmanjšanje zgornjih odprtin za hlajenje. Inžinerji so optimizirali menjalnik in pogon na šeststopenjskem ročnem menjalniku ter novi model opremili z Michelinovimi pnevmatikami - Primacy HP - posebej izdelanimi za ta avtomobil.

 

Inovativen ?CleanTech? postopek, ki se uporablja pri dizelskih motorjih, zagotavlja najnižje možne izpusti. S tem postopkom se izgorevanje nadzoruje preko elektronskega sistema zaprte zanke, vbrizg goriva pa se v dejanskem času prilagaja izgorevanju. Najbolj ekonomična poraba goriva se doseže, ko voznik sledi navodilom, ki so prikazana na instrumentalni plošči. V praksi, vozniki prestavijo v šesto prestavo pri nizkem številu obratov na minuto in tako imajo možnost za večje pospeševanje - idealno za daljše vožnje.

 

Insignia ecoFLEX v 9,5 sekundah pospeši 100 km/h in doseže vrhunsko hitrost do 221 km/h. Ob tem, da tudi ob nizkem številu vrtljajev ohranja izjemno vlečno moč, doseže največji navor 350 Nm že pri 1750 vrtljajih na minuto in se zaradi ojačevalne funkcije ?overboost' lahko začasno za 15 sekund poveča na 380 Nm.

GM


Galerija: