Novice

Opel Insignia v Sloveniji tudi kot športni karavan

 

 

V Sloveniji odlično sprejeta nova Opel Insignia, bo kupcem od 4. maja na voljo tudi v karavanski različici, ki so jo pri Oplu, zaradi njene športne in dinamične oblike poimenovali Sports Tourer. Za model Sports Tourer z bencinskim motorjem 1.6 ECOTEC je potrebno odšteti 22.190 eurov, kar je 1.000 eurov več kot za 5-vratno različico.

 

Oblikovalci Insignie so zasnovali izpopolnjen in obenem skladen zadek modela Sports Tourer, saj so vrata prtljažnika "podaljšali" daleč proti boku vozila ter zadek poudarili z velikimi, opaznimi in dovršenimi zadnjimi lučmi. Ta dinamičen izgled skriva notranjost, ki nudi udobje petim potnikom, in izjemno konkurenčen prtljažni prostor. Slednji ima prostornino 1530 litrov. Sports Tourer ima enako medosno razdaljo kot model limuzine - 2,74 metra, vendar je 8 cm daljši, torej skupno meri v dolžino 4,91 metra.

 

 S koeficientom zračnega upora tik pod 0,30 je Insignia Sports Tourer najbolj aerodinamičen karavan, kar jih je Opel kdaj izdelal.

 

Z Insignia Sports Tourer pa prideta tudi dva nova motorja, ki se bosta pridružila sedmim, ki so že na voljo za limuzino. 1.6-litrski bencinski turbo motor s 180 konjskimi močmi in 230 Nm navora bo na voljo tudi s pogonom na sprednji kolesi. 2.0-litrski BiTurbo dizelski motor s 190 konjskimi močmi in 400 Nm navora pa bo najprej na voljo s sistemom ?Adaptive 4x4?, kar potrjuje, da si Insignia želi postati daleč najboljša med avtomobili srednje velikosti. Ta dva motorja bosta seveda obogatila tudi družino limuzin. V nadaljevanju leta pa se bo družini Insigniih motorjev pridružil še 2.0 CDTI BiTurbo motor s pogonom na sprednji kolesi.

 

 Tako kot vse različice Insignie se tudi karavanska različica ponaša z novo razvitim podvozjem, ki je zasnovano tako, da nudi visoko raven varnosti in udobja. Lahko ga še dodatno izboljšate z inovativnim mehanskim sistemom podvozja FlexRide, ki izboljša stabilnost in zagotavlja neposredno elektronsko krmiljeno blaženje ter vozniku nudi možnost izbire med tremi načini vožnje. Poleg standardnega načina lahko voznik izbere še udoben potovalni ali odločen športni način vožnje. S športnim načinom je izkušnja pri vožnji Insignie Sports Tourer še bolj aktivna, ker spremeni nastavitev medsebojno povezanih funkcij, kot sta krmiljenje in nadzor dušilne lopute, ter celo osvetljavo armaturne plošče.

 

 Poleg tega lahko kupci Insignie dodatno naročijo nov, izboljšan prilagodljivi sistem ?Adaptive 4x4? s sistemom podvozja FlexRide in elektronskim diferencialom z delno zaporo, ki proaktivno razporeja navor in zagotavlja odlično stabilnost, hkrati pa omogoča optimalen nadzor zdrsa koles in izboljša upravljanje vozila ne glede na razmere na cesti.

 

Nova Opel Insignia Sports Tourer bo na voljo tudi z inovativno kamero ?Opel Eye?, ki prepozna določene prometne znake ter voznika opozori, ko nehote zavije s svojega pasu. Druge inovativne funkcije vključujejo novo generacijo žarometov AFL+, ki se prilagodijo prometnim razmeram in imajo devet različnih funkcij osvetlitve, ter hrbtu prijazne, ortopedsko oblikovane ergonomične športne sedeže, ki so na voljo po zelo ugodni ceni. Z novim modelom Sports Tourer, ki ima svetlo obarvano notranjost, prihaja tudi nov material za sedeže TopTec, ki je odporen proti madežem in preprečuje vdor tekočine. Opel bo v bližnji prihodnosti predstavil tudi različico ecoFLEX z 2.0-litrskim CDTI dizelskim motorjem, ki razvije 118 kW/160 konjskih moči in 350 Nm navora. Insignia ecoFLEX, ki se ponaša z izjemno majhno porabo goriva in emisijami CO2 pod 140 g/km v razredu limuzin, nudi okolju prijazno vožnjo z enako dobrimi voznimi zmogljivostmi.


Galerija: