Oblikovanje

Laurens Van Den Acker bo imenovan za direktorja industrijskega designa v SKUPINI

 

Po 22 letih dela pri Renaultu bo 30. oktobra 2009 iz podjetja odšel Patrick le Quément, direktor industrijskega designa Skupine Renault in član vodstvenega odbora Renaulta.

 

Septembra 2009 bo Laurens van den Acker imenovan za direktorja industrijskega designa Skupine Renault in bo na tej funkciji zamenjal Patricka le Quémenta.  Podrejen bo Patricku Pelatáju, generalnemu direktorju za operativno vodenje.

 

Laurens van den Acker je rojen 5. septembra 1965 in je pridobil diplomo za industrijski dizajn na Univerzi za tehnologijo v Delftu na Nizozemskem. Svojo poklicno pot je začel leta 1990 kot oblikovalec pri Design System srl v Torinu (Italija). Leta 1993 se kot oblikovalec za zunanjost vozil pridruži Audiju v Ingolstadtu v Nemčiji. Leta 1996 postane višji oblikovalec pri SHR Perceptual Management v Newbury Park (ZDA). Podjetju Ford Motor Cie v ZDA se pridruži leta 1998, ko postane odgovorni oblikovalec za zasnovo znamke skupine v Irvinu v Kaliforniji. Leta 2003 postane odgovorni oblikovalec za platformo ford escape v centru za dizajn v Dearbornu (ZDA). Leta 2005 postane odgovorni oblikovalec za strateški dizajn, od leta 2006 pa je direktor Divizije za dizajn Mazda Motor Corporation v Hiroshimi na Japonskem, torej v celoti odgovoren za področje oblikovanja pri tej znamki. Renaultu se bo pridružil 15. maja 2009.


Galerija: