Novice

Adriatic Slovenica: novost za mlade voznike pri zavarovanju avtomobilske odgovor

Adriatic Slovenica: popolna novost za mlade voznike pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti

 

"Moja prva avto polica" za mlade in neizkušene voznike

 

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je prva ponudila popolno novost pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti za mlade oz. neizkušene voznike. Voznikom z manj kot tremi leti vozniških izkušenj, ki v prometu predstavljajo povečano nevarnost in še nimajo svojega vozila, vozijo pa različne avtomobile staršev ali prijateljev, je omogočila zavarovanje, ki ni vezano na vozilo, temveč na voznika. Prednost novega zavarovanja je, da nadomešča doplačilo pri obveznem avtomobilskem zavarovanju (AO), pomeni pa prihranek in večjo finančno varnost družine, če mladi voznik vozi več avtomobilov. Ker je med neizkušenimi vozniki največji delež mladih voznikov, polica nosi ime Moja prva avto polica. V Adriaticu Slovenici so pomislili tudi na opozorilo mladim za večjo varnost v prometu, da po zabavi ne sedejo za volan, zato jim ob sklenitvi zavarovanja podarijo 5 evrov za taksi, za varno pot domov.

Novost, ki jo je Adriatic Slovenica ponudila neizkušenim voznikom, je možnost sklenitve nove zavarovalne police, ki glasi na ime neizkušenega voznika in tako velja za vsa vozila, ki jih bo neizkušeni voznik vozil. To pomeni, da je Moja prva avto polica sklenjena na ime mladega voznika in vsebuje kritje za primer, če mladi voznik povzroči prometno nezgodo s katerimkoli avtomobilom. Doslej te možnosti ni bilo, saj so starši oziroma lastnik avtomobila imeli le možnost doplačila za neizkušenega voznika pri AO premiji za vsak avtomobil, ki so ga na primer posodili neizkušenemu vozniku. Če pa tega doplačila oziroma kritja niso imeli in je prometno nezgodo povzročil neizkušen voznik, so morali zavarovalnici povrniti do petine povzročene škode.

Adriatic Slovenica je mladim voznikom ponudila dve možnosti: ožjo obliko zavarovanja Moja prva avto polica, ki velja za vse avtomobile z veljavnim zavarovanjem AO pri zavarovalnici Adriatic Slovenica in celoletna premija zanj znaša 90,00 EUR. S sklenitvijo razširjene oblike Moje prve avto police pa si neizkušeni voznik zagotovi razširitev kritja AO zavarovanj za vsa osebna vozila z veljavnim zavarovanjem AO, sklenjeno pri katerikoli zavarovalnici v Sloveniji. Širšo obliko Moje prve avto police je možno skleniti s 50-odstotnim doplačilom na ožjo obliko zavarovanja (135,00 EUR).

 

Dr. Marjan Trobina, izvršni direktor področja premoženjskih zavarovanj: "Večino neizkušenih voznikov, torej tistih, ki imajo vozniško dovoljenje manj kot 3 leta, predstavljajo mladi vozniki, ki običajno še nimajo svojega avtomobila. Vozilo jim najpogosteje posojajo starši, sorodniki, prijatelji... Zato je novost posebno dobrodošla za neizkušene voznike, ki vozijo več avtomobilov, kar je bilo do sedaj možno skleniti z razširitvijo kritja zaradi povečane nevarnosti le za določeno vozilo ob sklenitvi AO zavarovanja. V primerih, ko je neizkušeni voznik vozil več avtomobilov, je bila edina možnost za razširitev kritja zavarovanja AO doplačilo pri vseh avtomobilih, ki jih je vozil. Ko gre za vozila z večjo močjo, lahko to predstavlja precejšen strošek. Prav v teh primerih prinaša Moja prva avto polica  največjo novost in s tem prihranek, neizkušeni voznik pa lahko za razširjeno kritje poskrbi kar sam, saj polica ni vezana na določen avtomobil, temveč nanj. Pomembna prednost Moje prve avto police je ta, da si neizkušen voznik s sklenitvijo njene razširjene oblike zagotovi dodatno kritje za resnično vse avtomobile z veljavnim zavarovanjem AO."

Vsem mladim voznikom, ki bodo Mojo prvo avto polico sklenili do konca septembra, zavarovalnica Adriatic Slovenica ponuja še dodatno ugodnost, ki so jo poimenovali 5 evrov za taksi. S tem želijo mlade spodbuditi k premisleku, preden sedejo za volan, posebno po večerni zabavi s prijatelji. Vsakemu, ki bo sklenil Mojo prvo avto polico in izpolnil kuponček, bodo od premije odšteli 5 evrov, ki jih simbolično podarjajo za varno pot domov s taksijem. Med vsemi zbranimi kupončki bodo ob zaključku akcije 5 evrov za taksi izžrebali dobitnike praktičnih nagrad ter glavne nagrade - šole varne vožnje.    

Vse dodatne informacije o Moji prvi avto polici za mlade voznike so na voljo na spletni strani www.adriatic-slovenica.siter po telefonu 080 11 10 - brezplačni info asistenci, ki nudi takojšnje informacije o vsebinah zavarovanj, ugodnostih in sklepalnih mestih.
 

Še nekaj dodatnih pojasnil: zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) je po zakonu dolžan skleniti vsak lastnik motornega vozila, preden prične vozilo uporabljati v prometu. Zavarovanje AO krije škodo, ki jo zavarovanec z vozilom nenamerno povzroči drugim udeležencem v prometu. Če vozilo uporablja neizkušen voznik, to  sodi med posebne okoliščine pri sklepanju AO zavarovanja. Če neizkušen voznik povzroči prometno nezgodo in nima doplačila za neizkušenega voznika, ima zavarovalnica pravico uveljavljati delno povračilo zneska izplačane škode - regresa. Višina regresa običajno znaša do dvajset odstotkov izplačane zavarovalnine oziroma odškodnine. Plačilu regresa so se lastniki avtomobilov doslej lahko izognili z razširitvijo kritja AO zavarovanja za povečano nevarnost uporabe vozila s strani neizkušenega voznika v obliki doplačila, kritje pa velja za zavarovano  vozilo. V primeru, ko neizkušeni voznik uporablja le en osebni avtomobil oziroma ima svoje vozilo, je še vedno primerno doplačilo na premijo ob sklenitvi zavarovanja AO.