Novice

Generalni direktor renaulta na obisku v Sloveniji

 

 

 

Od 14. do 15. maja 2009 se je na obisku v Sloveniji mudil Patrick Pelatá, generalni direktor Renaulta, namestnik predsednika. V okviru svojega obiska se je v četrtek, 14. maja, srečal s slovenskim predsednikom vlade Borutom Pahorjem in ministrom za razvoj in evropske zadeve Mitjem Gasparijem, pri čemer je beseda tekla o uspešnem delovanju Renaulta doslej ter o možnostih za njegov nadaljnji razvoj.

 

V petek, 15. maja, je Patrick Pelatá v spremstvu Aleša Bratoža, predsednika uprave Revoza in generalnega direktorja Skupine Renault v Sloveniji ter Michela Gorneta, generalnega direktorja Renaulta, odgovornega za proizvodnjo in logistiko, pobliže spoznal zaposlene in rezultate, ki jih dosega novomeška tovarna Revoz. Gre za v tem trenutku eno redkih avtomobilskih tovarn, ki se lahko pohvali z obratovanjem s polno zmogljivostjo. V popoldanskem času je g. Pelatá obiskal tudi dva za Revoz zelo pomembna slovenska dobavitelja - Skupino TPV v Novem mestu in Hello Saturnus v Ljubljani, srečal pa se je tudi z vodstvom Renaultove komercialne podružnice v Sloveniji Renault Nissan Slovenija.

 

Na okrogli mizi s predstavniki slovenskih medijev je Patrick Pelatá zadovoljen poudaril, da ima trenutno slovenska tovarna, zaradi velikega tujega povpraševanja po twingu, zagotovljeno dobro zasedenost. Skupina Renault pa vlaga ves trud v razvoj novih okolju prijaznih tehnologij, saj želi postati vodilna na tem področju. To je bil prvi obisk Patricka Pelatája v Sloveniji in novomeški tovarni Revoz.


Galerija: