Lestvice

Nova Mazda3 prejela evropsko nagrado za oblikovanje revije Auto Bild

 

-          Nova Mazda3 najlepši avtomobil v kategoriji majhnih in kompaktnih avtomobilov

-          Glasovalo 200.000 bralcev revije Auto Bild iz 27 evropskih držav

-          V devetih evropskih državah je nova Mazda3 prejela prvo mesto

 

Katera je najlepša avtomobilska novost v Evropi? Bralci mednarodne avtomobilistične revije Auto Bild so odločili: zmagovalska in s tem tudi najlepši avto v kategoriji majhnih in kompaktnih avtomobilov je Mazda3. Najlepši avtomobil je v posameznih kategorijah izbiralo skupno 200.000 bralcev 27 nacionalnih izdaj revije Auto Bild. Pri glasovanju so bralci posameznih evropskih držav v posameznih avtomobilskih segmentih izbirali med novimi avtomobili na trgu, ki jih odlikuje najboljši dizajn.

 

Komaj zapeljala na trg, že nagrajena

 

Kljub dejstvu, da je Mazdina dinamična novinka šele pričela polniti evropske Mazdine prodajne salone, so glasovalci novi Mazdi3 večinsko pripisali najboljšo obliko v segmentu. V devetih evropskih državah (Slovenija, Češka, Poljska, Hrvaška, Bolgarija, Estonija, Finska, Madžarska in Litva) je bila Mazda3 izbrana za zmagovalko v kategoriji A. S skupno 43 točkami je premagala Volkswagnovo družino, natančneje VW Polo (2. mesto z 39 točkami) in VW Golf (3. mesto z 28 točkami) ter tako prvič prejela nagrado za najboljši dizajn na evropski ravni.

 

Dodatek k dosedanjim Mazdinim nagradam za oblikovanje

 

Prejeto priznanje predstavlja najnovejši primer v vrsti nagrad, ki jih je prejela Mazdina korporacija. Lani je konceptno vozilo Mazda Kaan prejelo prvo mesto pri oblikovalskem izzivu ?Motor Sports 2025? na avtomobilskem salonu v Los Angelesu in prestižno nagrado ?Grand Prix du Design? za inovativni oblikovalski jezik Nagare. Leta 2007 je koncept Mazda Ryuga bil okronan s priznanjem ?Louis Vuitton Classic Concept Award?, leto pred tem pa je na vrsto prišla konceptna Mazda Senku s podelitvijo priznanja ?Grand Prix du Design? kot 'najlepše konceptno vozilo leta'.

 

Nova Mazda3 je v Sloveniji naprodaj od 15. maja 2009.


Galerija: