Novice

CITROËN je med januarjem in majem zabeležila povečanje prodaje

  

CITROËN je edina francoska znamka, ki je med januarjem in majem zabeležila povečanje prodaje osebnih in lahkih gospodarskih vozil, in to za 5,2 %

 

Prodaja osebnih in lahkih gospodarskih vozil CITROËN je v prvih mesecih dosegala 5,2 % rast, v maju pa je znamka Citroën zabeležila več kot 19,5 % rast. Na trgu osebnih vozil se je prodaja v maju povečala za 28,2 %, v petmesečnem obdobju pa za 10,3 %. Na trgu lahkih gospodarskih vozil, ki se nenehno zmanjšuje, CITROËN ohranja svoj položaj in tako v maju kot v celotnem obdobju dosega več kot 18 % tržni delež. Tako kot konec aprila je znamka Citroën je na tem trgu obdržala drugo mesto.


Na omenjene prodajne rezultate so u
činkovali predvsem:

- uspehi najnovejših vozil. V Franciji je bilo od začetka prodaje sredi marca registriranih že 8200 vozil C3 Picasso. C5 in C4 Picasso utrjujeta svoj vodilni položaj.

 

- pozitiven vpliv super bonusa.V prvih 5 mesecih letošnjega leta se je prodaja vozil CITROËN C1, C2, C3 povečala za 28 % v primerjavi z enakim obdobjem leta 2008. Uspeh je predvsem plod vladnega super bonusa v višini 1000 ?. CITROËN bo podvajal super bonus od njegove uvedbe 15. decembra, pa vse do 30. junija. V zadnjem mesecu znamka Citroën poleg tega ponuja še "zeleno super premijo" (super prime verte) v višini 500 ?.

 

- ? in uspešna oglaševalska akcija, ki spremlja igro "Kdor želi zaslužiti milijone" (Qui veut gagner des millions) Junija bosta na pisto te slavne oddaje stopila Sébastien Loeb in Daniel Elena. Oglaševanje znamke CITROËN bo bogatejše za štiri nove filme, v katerih nastopata svetovna prvaka v rallyu WRC, ki izvrstno poznata tehnologije in prednosti vozil CITROËN. Omenjeni spoti bodo od danes dalje tri tedne predvajani na televiziji in na internetu, na radiu od 5. junija in v tiskanih medijih od 13. junija dalje. S humorjem bodo zaključili uspešno oglaševalsko akcijo, ki je prispevala h komercialni dinamiki znamke Citroën v zadnjih šestih mesecih.


Galerija: