Novice

Začetek proizvodnje in prodaje Dacia Sandera v Maroku

?         Sandero, kompaktna in udobna Daciina limuzina, se predstavlja v Maroku, skupaj z modeloma logan in logan MCV. Prodaja v Maroku se začne 18. junija 2009, z garancijo 3 let ali prevoženih 100.000 km.

 

?         Proizvodnja sandera za maroško tržišče poteka v Renaultovi tovarni SOMACA v Casablanci.

 

?         Konec aprila 2009 je Dacia v Maroku druga znamka, takoj za Renaultom. Na tržišču osebnih vozil ima 16% tržni delež. Logan je na celotnem tržišču (vse znamke in vsi modeli) najbolje prodajano vozilo v državi od leta 2006, in sicer z več kot 48.000 prodanimi vozili od začetka komercializacije.

 

?         Renault s proizvodnjo sandera v Maroku nadaljuje svojo mednarodno širitev. Po tovarnah Curitiba (Brazilija), Sofasa (Kolumbija), Pitesti (Romunija) in Nissanovi tovarni Rosslyn (Južna Afrika) zdaj SOMACA začenja s proizvodnjo najnovejšega modela v vstopnem (ang. "entry") razredu (vozna osnova logan).

 

?         Od začetka prodaje v juliju 2008 je bilo predvsem v Evropi prodanih 76.500 primerkov. Model je osvojil kupce, ki iščejo kompaktno, udobno in robustno limuzino.

 

 

 


DACIA V MAROKU

 

Začetek prodaje kompaktne limuzine sandero pomeni pomemben korak v razvoju znamke Dacia v Maroku. Dacia sandero je dvoprostorska, kompaktna, udobna in robustna limuzina, ki se glede na ceno uvršča v segment manjših vozil, medtem ko jo njene notranje in zunanje mere umeščajo v kategorijo večjih kompaktnih vozil.  V Maroku bo naprodaj od 18. junija 2009, pri čemer bo razmerje med ceno in storitvijo ostalo zvesto duhu znamke, vozilo pa bo imelo tudi 3-letno garancijo (oz. garancijo na 100.000 prevoženih kilometrov).

 

NEKAJ PODATKOV O TOVARNI SOMACA

 

Vozilo Dacia sandero sestavljajo v tovarni SOMACA (?Société marocaine de construction automobile?, maroško podjetje za avtomobilsko proizvodnjo) v Casablanci. Skupina Renault je 80-odstotni lastnik tovarne, ki ima tako kot vse druge tovarne v Skupini  certifikat ISO 14001. Tako kot logan, ki ga v tej tovarni izdelujejo od julija 2005, tudi sandero proizvajajo po sistemu CKD (ang. ?Completely Knocked Down?), iz delov, ki jih v glavnem dobavljajo iz Romunije, in iz delov, izdelanih v Maroku. Stopnja lokalne integracije sandera je tako kot pri loganu 40%.

 

Več kot 70% delov Dacia logana in Dacia sandera je skupnih, kar poenostavlja proizvodnjo različnih modelov na isti liniji in omogoča nižje naložbe. V proizvodnjo sandera je bilo v tovarni SOMACA skupno za naložbe namenjenih 16 milijonov evrov. Naložbe so vodili Renaultovi  strokovnjaki s področja inženiringa in tehnike. Omogočile so postavitev posebnega obrata za sestavo in varjenje karoserij (karosernice), povečanje zmogljivosti obrata lakirnice in modernizacijo valjčne mize na koncu linije sestave vozil.

Vozila sandero, izdelana v tovarni SOMACA, so namenjena maroškemu tržišču.


Galerija: