Novice

Evropski Ford je na področju logistike osvojil nagrado 'Green supply chain'

 

 

Ukrepi, ki jih Ford Evropa vpeljuje za zmanjšanje ogljikovega
odtisa v svojih logističnih operacijah so bili nagrajeni s prestižno nagrado 'Supply Chain Distinction Award'.


Nagrada je bila predstavljena v Düsseldorfu, na 11. letnem evropskem srečanju dobave in logistike, ki ga je organizirala Svetovna trgovinska skupina s sedežem v Londonu. 

 

Sodnik je evropski Ford pohvalil za odlično načrtovanje in izvajanje okolju prijaznih dobavnih poti in procesov. Le-ta vključuje skladnost z okoljskimi predpisi, zmanjšanje odpadkov v dobavnem procesu in splošno sprejetje 'zelene' prakse v celotni verigi.


"Prejete nagrade smo zelo veseli. Ta potrjuje Fordovo evropsko strateško vizijo za

stalno zniževanje CO2 emisij v celotnem življenjskem krogu svojih proizvodov. Kot del zavezanosti, smo povečali uporabo morskih in rečnih prevozov za naša vozila in sestavne dele,? je rekel Bert Bong, direktor za načrtovanje in logistiko vozil pri Ford Evropa.

 

Lani je evropski Ford pri transportu vozil uporabil kar 64 odstotkov morskih in rečnih poti, na račun zmanjšanega obsega cestnega prevoza.

 

"Naša vizija vključuje zmanjševanje prometnih zastojev in okoljskega onesnaženja ob istočasnem izpolnjevanju stroškovne dobavne učinkovitosti, "je še dodal Bong.

 

Vodni promet igra pomembno vlogo pri dobavi dokončanih vozil Ford, od reke Ren za transport iz Fordove tovarne v Kölnu, do Antwerpa v Belgiji in drugih morskih pristanišč.

Poleg tega obstajajo tudi dnevne čez-kanalne plovbe med Vlissingenom na Nizozemskem in  
Dagenhamom v Angliji. Prav tako obstaja redna morska povezava med Nemčijo in Sankt Petersburgom v Rusiji, kjer je Fordov proizvodni obrat. Evropski Ford z vodnim transportom ne prevaža samo avtomobilov, ampak vsak mesec tudi na tisoče ton sestavnih delov.


V nadaljnjih ukrepih za zmanjševanje onesnaževanja okolja, Ford prerazporeja tovor iz
ceste na železnico, kar prispeva k zmanjšanju CO2 emisij in bistveno zmanjšuje stroške za gorivo. Predstavljeni ukrepi so jasen dokaz, da Ford pri svojih evropskih logističnih operacijah stalno zmanjšuje okoljske vplive na minimum.


Galerija: