Novice

Nissan UCI MTB World Cup na Pohorju - Svetovni pokal gorskih kolesarjev

Svetovni pokal gorskih kolesarjev

 

Nissan UCI MTB World Cup na Pohorju

 

Na Mariborsko Pohorje se vračajo tekmovalci Svetovnega pokala gorskih kolesarjev Nissan UCI MTB World Cup. Tekmovanje je eno izmed dvanajstih, ki poteka od aprila do septembra v enajstih državah, v okviru letošnjega svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu Nissan UCI.

 

Vsi, ki so tako ali drugače povezani s svetovnim pokalom v gorskem kolesarstvu Nissan UCI, priznavajo Mariboru status kolesarskega mesta, njegovem tekmovalnem prizorišču pa eno najvišjih stopenj zahtevnosti in športnega izziva. Na pobočjih Pohorja bodo tekmovalci nastopili, ob izjemni medijski pokritosti dogodka, v spustu (DH) in 4-krosu (4X).

 

V Slovenijo se torej vračajo tekmovalci Nissan UCI World Cup-a, ki si, na izjemno zahtevnih preizkušnjah naravnih prizorišč, z Nissanom delijo svobodomiselnost, vznemirljivost neposrednih doživetij in nenehnega izboljševanja ter napredovanja. Torej vse to, na čemer temeljijo osrednje vrednote Nissana. S pokroviteljstvom svetovnega pokala Nissan izpostavlja prodornost in zapriseženost pustolovskemu duhu. To dokazujejo izjemne zmogljivosti njegovih terenskih vozil, ki so prav tako posebej zmogljiva in se izkažejo na najbolj zahtevnih terenih. Za Nissan je namreč ključnega pomena pravo ravnovesje spretnosti, moči in bistroumnosti, torej vse tisto, na čemer temeljijo tudi uspehi na tekmovanjih svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu.

 

Jean-Pierre Diernaz, generalni direktor za marketing in komunikacije Nissan Europe, pravi: ?V tretjem letu Nissanovega pokroviteljstva tekmovanja Nissan UCI Mountain Bike World Cup, smo zadovoljni, da so se prizoriščem svetovnega pokala pridružila nova, v novih državah. Kot osrednji del programa Nissan Sports Adventure spodbuja svetovni pokal vse več ljudi k aktivnem življenjskemu slogu in k neposrednem stiku z naravo. Posebej smo zadovoljni, da tekmovanja ne večajo le gledanost in odzivnosti športa, marveč večajo priljubljeno gorskega kolesarstva v celoti.?

 

Od četrtka do nedelje bo na Pohorju, že desetič, potekalo tekmovanje na najvišji ravni v gorskem kolesarstvu, na katerem Nissan s tekmovalci, organizatorji in gledalci deli strast do adrenalinskih doživetij. Tekmovalci so namreč gnani z izzivi in strastjo do neposrednih doživetij, tako kot je Nissan k nenehnemu napredku. Obojim je torej pomembna težnja k izboljšanju dosežkov in obvladovanju izzivov zahtevnega okolja v katerem nastopajo.

 

Več informacij

 

Nissan Sports Adventure

http://www.nissan-sportsadventure.com/

 

Mednarodna kolesarska zveza

http://www.uci.ch/templates/UCI/UCI5/layout.asp?MenuId=MTI1OTU&LangId=1

 

Športni center Pohorje

http://www.pohorje-events.si/index.php/sl/mountain-bike-wc


Galerija: