Novice

Ameriška nagrada Janu Ivarssonu iz podjetja Volvo Cars za varnost v prometu

 

Vsako leto podeljuje Vlada Združenih držav posebno nagrado za hvaležnost , ki je hkrati tudi najbolj prestižna nagrada na področju varnosti v prometu. Letos so jo podelili Janu Ivarssonu iz podjetja Volvo Cars.

 ?Ta nagrada je zame vsekakor neizmerna čast, še posebej pa, ker podjetje Volvo s tem tudi utrjuje svoj vodilni položaj na področju varnosti v avtomobilski industriji?, je povedal Jan Ivarsson.

Nagrado so podelili na 21. Mednarodni tehniški konferenci za izboljšave varnosti v vozilih, ki poteka vsako drugo leto. Zmagovalca je izbral ameriški NHTSA (Oddelek za varnost v prometu v ZDA).

?Bil sem vesel, a hkrati presenečen, da so me v NHTSA opazili?, je dejal Jan Ivarsson, ki je zadolžen za strategijo in zahtevane specifikacije v oddelku za varnost v vozilih.

On tudi poudarja, kako zelo je pomembno, da Volvo utrjuje vodilno pozicijo na področju varnostnih sistemov v avtomobilih.

?Nekaj let nazaj smo občutili, da nas konkurenca na tem področju dohiteva. Mnogi naši konkurentje so investirali neizmerne vire v novo tehnologijo in so nas dohiteli s številnimi svežimi inovacijami. Nato pa smo v zadnjem času pri Volvu priča strme rasti strokovne podkovanosti na tem področju. Naši novi pasivni in aktivni varnostni sistemi, ki jih ponujamo na trgu, so absolutno vodilni na svetu?, je še dejal Jan Ivarsson.

Volvo je manjša avtomobilska znamka na ameriškem trgu. Ne glede na to, pa američani neizmerno spoštujejo Volvovo in Švedsko dolgoletno tradicijo varnosti v avtomobilih, ki je imela tudi ključno vlogo pri določitvi ameriške zakonodaje na področju varnosti v prometu. Od kar pa se v ZDA omenjena prestižna nagrada podeljuje jo je prejelo že približno deset Volvovih strokovnjakov.

?To je dragocena potrditev, da se blagovno znamko Volvo ceni in spoštuje. Smo vodilni na področju varnostnih sistemov in to bomo tudi nadaljevali?, pravi Jan Ivarsson.


Galerija: