Tehnika - novosti

Kyocerini solarni moduli za novo Toyoto Prius

 

 

Kyocera je objavila, da za nov model hibridnega avtomobila Toyota Prius dobavlja solarne module, ki bodo poganjali sistem zračenja. Poseben sistem zračenja, ki je na voljo kot dodatna oprema, za hlajenje avtomobila uporablja elektriko, ki jo proizvajajo solarni moduli na strehi avtomobila. Deluje podnevi, in sicer takrat, ko je avtomobil parkiran, s čimer samodejno zniža temperaturo v vozilu tudi v poletnem času.

 

Za ta izdelek je Kyocera uveljavila stroge kriterije nadzora kakovosti, ki so jih uporabili pri preverjanju odpornosti na vročino, vibracije in druge vidike. S tem je zagotovila, da kakovost ustreza standardom za komponente, vgrajene v novo vozilo Prius. Kyocera je za namene proizvodnje teh modulov vzpostavila namensko proizvodno linijo s specializiranimi inženirji, ki zagotavljajo nadzor proizvodnje.

 

Z dobavo solarnih modulov za vodilno ekološko vozilo na svetu Kyocera s ponosom nudi nov način uporabe njenih solarnih modulov.

 

Visoka kakovost zaradi popolnoma integrirane proizvodnje

Kyocera je leta 1982 začela s serijsko proizvodnjo silicijevih solarnih celic z metodo, ki se je uveljavila kot vodilna pri solarnih sistemih za proizvodnjo električne energije. Od takrat Kyocera znotraj podjetja izvaja celotno proizvodnjo, od nabave surovin do proizvodnje rezin in solarnih celic ter sestavljanja modulov. Integrirani proizvodni proces omogoča Kyoceri izboljšave v vseh korakih proizvodnje, vključno z obdelavo surovin, izboljševanjem skupne kakovosti in zmogljivosti ter zmanjševanjem stroškov.

 

Edinstvena tehnologija solarnih celic

Pri snovanju solarnih modulov, ki so nameščeni na novem modelu vozila Prius, so bili pomembni tudi estetski vidiki. Od leta 2002 Kyocera nudi visokozmogljive solarne celice, ki uporabljajo edinstveno tehnologijo Reactive Ion Etching (RIE). Ta se uporablja za ustvarjanje mikroskopskih brazd na površini celice. Te brazde omogočajo solarnim celicam boljšo absorpcijo sončne svetlobe ter s tem boljši izkoristek in učinkovitost konverzije. Hkrati ta tehnologija omogoča tudi uporabo enakomerne barve za privlačen videz solarnih modulov.

 

Specifikacije solarnih modulov za Toyoto Prius:

?         Zmogljivost: v povprečju 56 vatov

?         Učinkovitost pretvorbe: 16,5 odstotka


Galerija: