Lestvice

Qashqai v kakovostnem vrhu

 

 

Nissan Qashqai je požel izjemno zaupanje uporabnikov

 

Kljub temu, da je bil prvič vključen v pregled zadovoljstva uporabnikov, ki ga izvaja JD Power, se je Nissan Qashqai med 101. avtomobili uvrstil na izjemno, skupno 11. mesto.

 

Ocenjen z 81,4 % se je Qashqai, ki ga izdelujejo v otoški tovarni v Sunderlandu, uvrstil na visoko 3. mesto v kategoriji SUV. V skupnem seštevku je ob tem prehitel celo tradicionalno najbolj uspešne predstavnike segmenta C, kot so Honda Civic, Volkswagen Golf, Audi A3, Ford Focus, Mazda 3, Opel/Vauxhall Astra in Renault Megane.

 

V kategoriji SUV je Qashqai za seboj pustil Mercedes-Benz razreda M, Land Rover Discovery, Freelander, Range Rover Sport in Volvo XC 90. Boljše sta se pri ocenjevanju odrezala le Honda CR-V in Lexus RX. Qashqai je dosegel še posebej dobro oceno za nizke stroške lastništva, preglednost in dizajn.

 

Ob tem ni edini avtomobil izdelan v Sunderlandu, z izjemno oceno zadovoljstva uporabnikov. Z 80,1 % zadovoljstva je namreč Nissan Note zasedel skupno 29. mesto. Uporabniki Notea so še posebej ugodno ocenili uporabno notranjost, trdno zgradbo, zanesljivost mehanskih sklopov, ugodno ceno in nizke operativne stroške. Note se je uvrstil na 4. mesto med majhnimi avtomobili.

 

Tako visoke ocene zadovoljstva uporabnikov obeh vozil so posebej navdušujoče, saj je bil Qashqai zasnovan v Nissan Design Europe v londonskem Paddingtonu in je bil tako kot Note, dokončno razvit in prirejen za uporabo ter izdelavo v Evropi, v Nissanovem evropskem tehničnem centru v Cranfieldu.

 

Od začetka prodaje marca 2007, je bilo v Evropi prodanih že več kot 330.000 Qashqaiev, kar ga postavlja med najbolje prodajane avtomobile Nissan v globalnem merilu. Lani je ponudbo obogatil družinski crossover Qashqai+2, ki se postavlja z večjo medosno razdaljo, večjim prtljažnikom in zložljivima sedežema v tretji vrsti. Note je zapeljal na evropske ceste marca 2006. Na stari celini je ta kompaktni družinski avtomobil presegel prodajo 260.000 enot.

 

Jim Oliver, direktor zadolžen za zagotavljanje kakovosti v Nissanovi tovarni v Sunderlandu, je ob tem izjavil: ?To, da se je Qashqai uvrstil na skupno 11. mesto ob njegovem prvem ocenjevanju v okviru študije zadovoljstva lastnikov What Car? 2009, ki ga je izvedel JD Power v Veliki Britaniji, izhaja iz dolgoletne Nissanove obveze zagotavljanju najvišje ravni kakovosti, ne le po strogih tehničnih merilih, marveč tudi za storitve namenjene uporabnikom naših vozil. Kakovost ostaja osnovno, globalno vodilo Nissana. Tovrstna, neodvisna priznanja uporabnikov, so ob vsem še dokaz zavezanosti in predanosti Nissanovih delavcev k nenehnemu dvigovanju ravni kakovosti.?


Galerija: