Lestvice

V St.Petersburgu je bil izdelan 300.000 Ford Focus

 

 

V Fordovi tovarni Vsevolozhsk, v St. Petersburgu je bil te dni izdelan 300.000 Ford Focus. Jubilejni Focus je bil izdelan za stranko iz St.Petersburga.

 

?Ford Focus v Rusiji beleži odličen prodajni uspeh, že vseh sedem let, odkar se je proizvodnja v Rusiji začela. Strankam je poleg oblike, všeč tudi lega na cesti in cena Focusa,? je je dejal Nigel Brackenbury, direktor Ford Motor Company ZAO.

 

Fordova tovarna v Vsevolozhsku je edina tovarna v Evropi, ki proizvaja Focus v vseh štirih različicah (tri, štiri, pet in karavan), z različnim naborom motorjev in menjalnikov ter v paketnih opremah Ambiente, Comfor in Ghia. V letošnjem letu je planiran tudi začetek proizvodnje novega Mondea.

 

?Doseženi mejnik orisuje odličen dosežek tovarne Vsevolozhsk,? je dejal generalni direktor tovarne, Gray Greenway. ?S fleksibilno proizvodnjo smo zastavljenem cilju, da Ford Focus ostane konkurenčen in pri strankah zaželen model, zelo blizu.?

 

V Fordovi tovarni v Rusiji je zaposlenih preko 2.000 delavcev. Celotna investicija v razvoj Vsevolozhskovske tovarne je presegla 340 milijonov $. Samo v letu 2008 je bilo v tej tovarni izdelanih 64.945 Focusov.

 

Še nekaj zanimivih podatkov:

 

Prvi Focus je bil predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi 1998.

Povsem novi Focus je bil predstavljen leta 2004, 2008 pa zadnja prenova.

Focus je že sedem let (2003 ? 2009) zapored najbolje prodajan tuji model v Rusiji.

Focus je edini avto, ki je osvojil naslov avto leta tako v Ameriki kot v Evropi.

V klubu Ford Focus Rusija je registriranih 89.657 lastnikov Focusa.

Če bi vseh 300.000 Focusov postavili v eno linijo, bi dosegli razdaljo 1.350 km, vse od Moskve do St.Petersburga in nazaj.

Focus 1.8l dizel lahko s polnim rezvoarjem pripelje od Moskve do St.Petersburga in nazaj, kar so z povprečno porabo 3.72 l/100km v letu 2006 tudi dokazali.


Galerija: