Novice

NOVI CITROËN C3 ? VISIODRIVE

Novi CITROËN C3, ki bo v prodaji od novembra 2009 dalje, ima ambiciozen cilj: nadomestiti želi uspešnega predhodnika, ki je bil prodan v več kot 2 milijonih primerkih. "Ta prenova je za znamko zelo pomembna, saj predstavlja sredstvo za izpolnjevanje naše ambicije: povečanje prodaje tako fizičnim osebam kot profesionalnim uporabnikom." Jean-Marc Gales, Generalni direktor CITROËN.

 

Izbrana formula: od vozila C3 prevzeti najboljše in iti še dlje. Tako ima novi C3 vse, s čimer lahko zapelje: bolj eleganten stil, zelo kakovostno končno obdelavo, inteligentno zgradbo, ki omogoča nadstandardno prostornost in dobro počutje v vozilu, hkrati pa ostaja eno izmed najbolj kompaktnih vozil na tržču, pa tudi izjemno lego na cesti tako v mestu kot na odprti cesti. S temi lastnostmi, ki so med najboljšimi v tem razredu vozil, lahko novi Citroën C3 prevzame vlogo prvega avtomobila v družini in osrednjega avtomobila znotraj voznega parka.

 

Toda novi C3 ponuja še več. Po zaslugi vetrobranskega stekla Zénith je edinstven. Poleg svetlobe in vidljivosti, ki jo prinaša, ponuja potnikom vozila Visiodrive nepozabno doživetje. "Z Novim C3 znamka CITROËN odpira pot v nov svet avtomobilizma. Svet, kjer razsodnost in odgovornost prepuščata mesto novim avtomobilskim užitkom. Novim emocijam." Vincent Besson, direktor za proizvode in trg znamke CITROËN

 

Vse te kakovostne funkcije se krepijo od zasnove do industrijske izdelave novega vozila CITROËN C3. Proizvodnja poteka v Franciji v industrijskih središčih Aulnay in Poissy in ustreza strogim ciljem glede kakovosti, tako novega vozila kot pri uporabi. Za zagotavljanje optimalne zanesljivosti in odpravo zadnjih pomanjkljivosti bo do začetka prodaje prevoženih več kot 2 milijona kilometrov.


Edinstven in ugleden značaj

 

Novi C3 se uveljavlja. Po svojem predhodniku je podedoval zaobljen in zaščitniški videz in ga s pomočjo bolj napetih in tekočih linij navdahnil z dinamičnejšim videzom. Dinamičnost, toda z mehkimi linijami. Gre za dejansko zapeljevanje.

 

Novi C3 je pravi zapeljivec. Zapeljuje s svojim stilom. Zapeljuje s svojo prefinjenostjo. Obloge so iz visokokakovostnih materialov: armaturna plošča s toplotno obdelano prevleko, ki jo poudarja siva bleščeča prečna letev ali aluminijasta bleščeča letev in različni kromirani okrasni elementi. Ponuja tudi za ta razred neobičajno stopnjo opremljenosti in doseženo kakovost. Vse to je razvidno v mojstrsko izdelanih režah in naleganjih, v skrbno načrtovanih podrobnostih, pa tudi v robustni obliki.

 

 

Inteligentna zgradba

 

Novi C3 je eno izmed najbolj kompaktnih vozil v svojem razredu. S svojimi dimenzijami: dolžino 3,94 m, širino 1,71 m in obračalnim krogom, ki znaša 10,2 m, je zelo primeren za vožnjo po mestu.

 

Kljub temu zaradi kompaktne zunanjosti ne trpi potniški prostor. Novi C3 razpolaga s prostorno notranjostjo, ki mu omogoča, da zadosti potrebam svojega novega statusa prvega avtomobila v družini in osrednjega vozila znotraj voznega parka. To dokazuje prostoren 300 litrski prtljažnik, številna odlagalna mesta (konzola, predal za drobnarije, osrednji naslon za roke ?), srednje visoka sedišča, ki omogočajo lažji dostop in boljšo vidljivost ter optimalen notranji prostor, tako da je veliko prostora tudi za kolena. Novi Citroën C3 ponuja več prostora in hkrati ostaja kompakten. "Pravi" avtomobil s funkcijami, ki se jih ne bi sramovala niti vozila višjega razreda.

 

 

Novo izkustvo avtomobilizma

 

Novo izkustvo nadaljuje oziroma jo pospešuje vetrobransko steklo Zenith. Pravi tehnološki podvig. S svojo izjemno dolžino povečuje vidljivost navzgor: potnika na sprednjih sedežih uživata v kotu 80°. Skupaj s tanjšimi stebrički daje vsem potnikom občutek izredno dobre vidljivosti brez omejitev. Popolno vživetje. Kot prvi primerek na svetu se po zaslugi postopnega zatemnjevanja lahko pohvali z blagim prehodom med močnejšo zaščito pred soncem nad potniki na sprednjih sedežih in običajno prozornostjo stekla za gledanje naprej. Limuzina z največjim vetrobranskim steklom in najmanjšo streho na tržču prinaša nove avtomobilistične občutke. Zagotavlja boljšo vidljivost in več svetlobe za večjo varnost in več užitkov hkrati.

 

Poleg skrbi za užitek v vozilu Visiodrive je znamka Citroën uporabila svoje strokovno znanje tudi na področju udobja. Novi Citroën C3 dejansko ponuja resnično dobro počutje vsem potnikom v vozilu: udobje z vidika zvočne izolacije in blaženja tresljajev, pa tudi vizualno udobje in udobje z vidika vonjav, zlasti po zaslugi številnih zastekljenih delov in integriranega osvežilca zraka. Sproščujoča krogla. Užitek v vožnji v vseh okoliščinah.

 

Novi C3 je tudi dejansko "priklopljen" avtomobil. Novi C3 poleg avdio sistema RD4 z MP3-predvajalnikom, priključka USB Box (USB + jack priključek, podpora za full iPod, pribor za prostoročno telefoniranje Bluetooth?) in navigacijskega sistema MyWay, ponuja poplnoma nov Hi-Fi sistem, ki poskrbi, da se potniki počutijo tako kot v pravi koncertni dvorani: Hi-Fi System?. Ta sistem ne ponuja samo izjemnih akustičnih zmogljivosti, ampak je privlačen tudi zaradi svoje konkurenčne cene.

 

 

Izjemne in razumne dinamične lastnosti

 

Novi Citroën C3 bo zbujal zavist ? po zaslugi bolj dinamičnega obnašanja se dobro počuti tako v mestu kot na odprti cesti, in je hkrati znal ohraniti vitko linijo in ni pridobil na teži! Izjemna uspešnica, ki jo omogoča zelo prepričljivo izboljšanje funkcij na področju udobja in prostornosti. Z obvladovanjem mase in optimizirano aerodinamiko (Cx 0,30) novi C3 pametno bdi nad porabo goriva in emisijo CO2. Poleg tega bo že ob začetku prodaje na voljo tudi izvedenka z motorjem HDi 90 FAP z emisijsko vrednostjo 99 g CO2 na km.

 

Zmanjševanje porabe goriva se bo nadaljevalo v letu 2011 s prihodom novih pogonskih sklopov, ki bodo vključevali sistem Stop & Start druge generacije. V povezavi s 5 in 6-stopenjskim robotiziranim mehanskim menjalnikom bodo na voljo še dizelske izvedenke z emisijsko vrednostjo 95 in 90 g CO2 na km. Nova generacija 3-valjnih bencinskih motorjev bo botrovala izvedenkam z emisijsko vrednostjo 100 g CO2 na km.

 

 

8. julij: simboličen datum za znamko Citroën ?

Točno pred 90 leti je Citroën predal svoje prvo serijsko izdelano vozilo A ?


Galerija: