Novice

Zveza Renault-Nissan sklepa partnerstva za razvoj uporabe električnih vozil

 

 

Zveza Renault-Nissan ima za cilj prevzeti glavno vlogo v svetovni avtomobilski industriji na področju široke komercializacije električnih vozil.
 

Vozilo z ?nič izpusti? predstavlja najučinkovitejšo rešitev na področju ravnanja z okoljem.

Nissanova tehnologija litij-ionskih baterij je ena najrazvitejših v svetovni avtomobilski industriji.

Zveza Renault-Nissan sklepa številna partnerstva z vladami, mestnimi oblastmi, energetskimi podjetji ? s ciljem razvoja in masovne prodaje električnih vozil po vsem svetu.

 

Potem ko sta Renault in Nissan znotraj Zveze sklenila že več kot 28 partnerstev (Izrael, Danska, Portugalska, Monako, ZDA, Japonska, Velika Britanija, Irska ?) za razvoj in spodbujanje masovne uporabe električnih vozil po vsem svetu, sta bila zdaj sklenjena še dva nova dogovora, in sicer z italijanskim energetskim podjetjem A2A ter francoskim energetskim podjetjem EDF.

 

Zveza Renault-Nissan in podjetje A2A, eno največjih italijanskih energetskih podjetij ter vodilno podjetje za distribucijo električne energije v Lombardiji, sta podpisala sporazum, katerega namen je razvoj ?mobilnosti z nič izpusti? v regiji.  Zveza Renault-Nissan in A2A si želita v okviru tega partnerstva ustvariti pogoje, ugodne za umestitev in promocijo električnih vozil na italijanskem trgu. Začetna, eksperimentalna faza projekta bo potekala od leta 2010 v mestih Milano in Brescia, pri čemer bo cilj:

pripraviti infrastrukturo za polnjenje; A2A je že sklenil sporazume s tehnološko razvitimi podjetji, ki bodo lahko zagotovila namestitev polnilnih postaj na javnih površinah, parkiriščih podjetij in naselij ?;

določiti in preskusiti inovativne načine elektronskega načina plačevanja, kar bi povečalo dostopnost storitve polnjenja;

izobraziti in spodbuditi kupce za nakup električnih vozil z vidika pozitivnih vplivov, in sicer tako kar se tiče ravnanja z okoljem kot manjše porabe in nižjih stroškov uporabe vozila za kupca;

skupaj z oblastmi proučiti možnosti finančnih spodbud za nakup in uporabo električnega vozila.

 

Potem ko sta Zveza Renault-Nissan in francosko energetsko podjetje EDF 9. oktobra 2008 sklenila sporazum o sodelovanju na področju spodbujanja masovne prodaje električnih vozil v pariški regiji, želita oba partnerja zdaj narediti korak dlje in objavljata konkretno fazo projekta, ki je prva tovrstna v Franciji, in sicer testiranje električnih vozil v pariški regiji.

Tako bodo lahko zasebni kupci, strokovnjaki ter zaposleni v lokalnih organizacijah od septembra 2010 dalje za obdobje enega leta testirali 100 električnih vozil Zveze Renault-Nissan. Ti posamezniki in organizacije bodo imeli na voljo vso potrebno infrastrukturo za polnjenje tako doma kot v prostorih organizacij, na parkiriščih in na javnih poteh. To je bilo mogoče zahvaljujoč tehnični in finančni podpori številnih državnih in zasebnih zainteresiranih partnerjev.

V okviru te preskusne faze želi Zveza Renault-Nissan skupaj s partnerjem EDF preveriti v ?naravnem obsegu? delovanje in uporabo svojih bodočih električnih vozil. Vozila, ki jih bo dala Zveza v uporabo, bodo identična tistim, ki bodo prišla na tržišče od leta 2011 dalje.


Galerija: