Novice

RENAULT GLOBAL QUALITY AWARD

Renault si je za cilj zadal, da se bo na vseh tržiščih uvrstil med tri najboljše proizvajalce na svetu z vidika zadovoljstva kupcev. Za dosego omenjenega cilja je v vsaki koncesiji vpeljana strategija za izboljšanje zadovoljstva kupcev, ki se ocenjuje preko mesečnih anket v obdobju 12 mesecev. Podelitev diplom ?Renault Global Quality Award? za leto 2008 2 najuspešnejšima koncesijama je potekala na blejskem gradu.

 

Obe zmagovalni koncesiji sta dosegli izjemne rezultate ob upoštevanju izključujočih kriterijev kot so doseganje letnega plana prodaje novih vozil, povratkov QSA, povratkov QVN in drugih aktivnosti.

 

Absolutni zmagovalec je koncesija PREŠA, Cerklje. Nagrado " Renault Global Quality Award " si je zaslužila z najboljšim rezultatom na področju zadovoljstva kupcev NV in APV (91,8%) ter največjim doseženim napredkom glede na preteklo leto (6,7%). To nagrado prejmejo že tretje leto zaporedoma. Kupci jim priznavajo izjemno visok nivo popolnega zadovoljstva pri nakupu novih vozil in servisnih storitev. Gre za usklajen in homogen tim, ki se v današnjem, globalnem svetu in ostre konkurence zna izjemno dobro prilagajati zahtevam kupcev. Uspeli so zgraditi bazo zadovoljnih kupcev, ki se k njim redno vračajo in zagotavljajo nemoteno poslovanje.

 

Zmagovalec leta 2008 pa je tudi koncesija AH REAL, Ljubljana. Nagrado  " Renault Global Quality Award " so si zaslužili z drugim najboljšim rezultatom na področju zadovoljstva kupcev NV in APV (90,3%) ter z drugim največjim doseženim napredkom glede na preteklo leto (2,5%). Ti dosežki so še toliko pomembnejši, ker jih je naredila koncesija REAL, ki tako po prometu kot njenem številu zaposlenih predstavlja največjo koncesijo v Sloveniji in celo na področju Adriatika. Zaposleni v REALU so razbili tabu miselnosti, da se v velikem podjetju ne da zadovoljiti potreb in zahtev kupcev v skladu njihovih visokih pričakovanj. Dokazali so, da se s kančkom posluha, malo dobre volje, notranjo organiziranostjo, sledenjem delovnih procesom in nenehnim bedenjem nad možnim napredkom, da doseči tudi cilje iz tako imenovanega mehkega področja vodenja podjetja.

 

Dosežki obeh koncesij so zgled vsem in katere je potrebno skrbno negovati in razvijati tudi v bodoče.

 

Obema koncesijama, predvsem pa vsem njihovim zaposlenim še enkrat iz srca čestitamo.

 

www.renault.si


Galerija: