Zgodovina

CITROEN se pripravlja na 90. letnico

 


2009: CITROËN proslavlja svojo 90-letnico. V tem jubilejnem letu je znamka Citroën februarja obrnila stran v svoji zgodovini: s svojo novo podobo, novimi odnosi s strankami in novo linijo vozil.

Ob proslavljanju tega jubileja so že stekle slovesnosti v zgradbi C_42 na Elizejskih poljanah v Parizu, kjer bo CITROËN na prizorišče postavil vseh 90 let svoje ustvarjalne tehnologije - Créative Technologie. Septembra bo znamka Citroën na najbolj prestižno avenijo na svetu povabila javnost k izjemnemu doživetju, ko bo 30 noči zapored ustvarjala enodnevne epizode pod zvezdami.


Preživeti noč pod zvezdami ...


30 izbrancev bo v času ene noči doživelo izkustvo znamke CITROËN: znamka Citroën bo septembra v najvišjem nadstropju zgradbe C_42 na Elizejskih poljanah pripravila resnična "enodnevna nadaljevanja".

Prek nagradne igre, ki bo od septembra potekala na posebnem jubilejnem spletnem mestu www.90.citroen.com, bo CITROËN spletnim uporabnikom ponudil igro, s katero lahko pridobijo možnost, da v tem prostoru preživijo eno noč.Teh nepozabnih 30 izkušenj, ki bodo zaživele ob 90-letnici znamke Citroën, si lahko ogledate na slikah na spletni strani: www.90.citroen.com.


... in podoživeti 90 let ustvarjalne tehnologije (Créative Technologie)


Že danes bo CITROËN ob prvem srečanju iz serije jubilejnih dogodkov na prizorišče v zgradbi C_42 na Elizejskih poljanah postavil 90 let mitičnih vozil, inovacij, zmag in oglasov ... Vabilo na potovanje skozi čas, kjer bomo podoživeli 90 let, ko se je razvijala Ustvarjalna tehnologija (Créative Technologie). V vrtincu pustolovskih in zgodovinskih podob znamke Citroën, ki so prikazane na 36 osvetljenih kockah različnih velikosti, si simbolična vozila CITROËN od včeraj in danes kot odmev odgovarjajo iz nadstropja v nadstropje:

  • 10 HP Type A, prvi avtomobil serijske izdelave v Evropi, ki je bil predstavljen 7. junija 1919, se zoperstavlja konceptnemu avtomobilu Hypnos
  • 2 CV, ki ga je vozil James Bond v filmu Samo za tvoje oči, odgovarja najnovejšemu iz ponudbe enoprostorcev: vozilu C3 Picasso.
  • In čisto na koncu se bo izjemna izvedenka simboličnega avtomobila DS soočila z avtomobilom C5.

Ob teh vozilih različna razvedrila obiskovalce pritegnejo v ustvarjalno tehnologijo (Créative Technologie).

  • Na dotik občutljiv zaslon omogoča, da se seznanite z vozilom, ki najbolje ustreza značaju obiskovalcev izmed mističnih vozil v 90-letni zgodovini znamke Citroën.
  • Interaktivna igra obiskovalce vabi, da preizkusijo svoje znanje z avtomobilskega področja.
  • Rally čelada v razmerju 1:10 obiskovalcem s pomočjo podob prek vgrajenih kamer omogoča, da doživijo specialko z rallya WRC.


Z omenjenima prvima srečanjema iz prave serije inovativnih dogodkov bo CITROEN oživil minulih 90 let in jih vse prihodnje mesece delil s široko javnostjo.



Znamka CITROEN


CITROËN, znamka z bogatimi 90-letnimi izkušnjami v tehnološkem razvoju in ustvarjalnostjo v avtomobilizmu, svojim strankam ponuja moderen in popoln izbor osebnih in gospodarskih vozil. Citroën je vodilna evropska znamka v razredu kompaktnih enoprostorcev (z avtomobilom C4 Picasso) in se po zaslugi malčka C1 uvršča v vrh razreda vozil z izpustom plina CO2 110 g/km ali manj. CITROËN v letu 2008: to je 8000 mest, namenjenih sprejemu strank, 13.500 sodelavcev in 1.356.000 prodanih vozil. V letu 2009 je znamka Citroën začela s projektom celostne prenove: nova identiteta, novi odnosi s strankami, nova linija vozil ? linija DS. Zgradba C_42 na Elizejskih poljanah, ki je že skoraj 90 let mednarodno izložbeno okno znamke Citroën, je od otvoritve po prenovi septembra leta 2007 pritegnila že več kot 2,8 milijona obiskovalcev.

 


Galerija: