Novice

Zgodba o uspehu: MINI je od 2001 proizvedel že 1.5 milijona avtomobilov

Le nekaj tednov po uradnem praznovanju 50. rojstnega dne blagovne znamke MINI na znamenitem dirkališču Silverstone naznanja oxfordski obrat MINI nov mejnik. Od začetka proizvodnje v letu 2001, je bilo v tem obratu proizvedenih 1.5 milijona avtomobilov MINI. Jubilejno modelno različico MINI Clubman v barvi Chili rdeča, sta ob koncu proizvodnega procesa pričakala minister za finance Ian Lucas in člana uprave BMW Group, Ian Robertson. Od ponovnega prihoda na trg in začetka nove proizvodnje v kraju Oxford, je MINI pridobil sloves globalne zgodbe o uspehu.

V teh letih so njegove osebnostne lastnosti, kot so veselje do vožnje, individualen slog in premium kakovost, poskrbele za vse večje prihodke na vseh kontinentih. Ta edinstven, premium majhen avtomobil se sedaj prodaja že v 80 državah po vsem svetu, vključno z nedavno premiero na brazilskem tržišču.

Ian Robertson, član upravnega odbora BMW AG, odgovoren za sektor prodaje in marketinga, je dejal: ?To je pomemben dan za tovarno v Oxfordu in čudovit mejnik ob 50. rojstnem dnevu znamke MINI. Prvi klasični Mini se je s proizvodnega traku v tej tovarni zapeljal 8. maja leta 1959. Zares nepozabno je bilo občudovati strast, ki jo lastniki avtomobilov čutijo do znamke MINI, ob nedavnem praznovanju obletnice v Silverstonu, ko se je 25.000 ljubiteljev iz celega sveta pridružilo zabavi na dogodku MINI United 2009. Izjemna čast je biti del dediščine in prihodnosti tega avtomobila.?

Robertson dodaja: ?Znašli smo se v sila neprijaznem časovnem obdobju za avtomobilsko industrijo in nobena poslovna panoga ni imuna na aktualne izzive. Kakorkoli, MINI je izredno fleksibilna blagovna znamka z ogromnim potencialom v odnosu do potrošnika, nenazadnje pa smo v zadnjih mesecih lahko videli okrepljena bančna nakazila. V prihajajočih letih bomo na trg lansirali celo kopico novih modelov, zato se že veselimo svetle prihodnosti.?

Od leta 2001 je BMW Group v oxfordski obrat MINI investiral več kot 380 milijonov funtov in še dodatnih 100 milijonov funtov v proizvodne obrate v Hams Hallu in Swindonu. Te tri tovarne tvorijo proizvodni trikotnik znamke MINI. V Veliki Britaniji zaposluje BMW Group več kot 7.000 ljudi, medtem ko znašajo njegove finančne aktivnosti približno 1 odstotek bruto domačega proizvoda države. Konec koncev je BMW Group od leta 2000, v Veliko Britanijo vložil že več kot 1 milijardo funtov.

Oxfordski obrat MINI trenutno proizvaja MINI, MINI Clubman in MINI Cabrio. Prav tako proizvaja tudi ultra športne modele MINI John Cooper Works, MINI John Cooper Works Clubman in MINI John Cooper Works Cabrio. Od do tega trenutka 1,5 milijona izdelanih avtomobilov MINI v oxfordskem obratu, jih 1,24 milijona odpade na tradicionalno različico z zaprto streho in dvoje vrati. Poleg omenjenih, je skozi vrata tovarne v Oxfordu zapeljalo še 179.000 modelov MINI Cabrio, vključno z 79.000 primerki MINI Clubman. Med leti 1959 in 2000 se je proizvodna statistika v Veliki Britaniji za klasični Mini povzpela preko 5,3 milijona enot. Upoštevaje prodajno statistiko predhodnika, znaša skupna globalna prodaja za blagovno znamko 6,8 milijona avtomobilov. 

 

www.bmwgroup.com


Galerija: