Novice

Volvo XC60 še bolj športen s paketom R-Design

Volvo XC60 R?Design ponuja pravo poslastico za vožnjo s svojim mladim, energije polnim odnosom in zagotovljenim uspehom. Športna šasija in še bolj natančno upravljanje zagotavljata, da se izkušnja v vožnji ujema s športnim videzom.

 

Volvo XC60 je avtomobil, ki si je že privozil soliden delež na trgu v premium športnem razredu terencev. S svojimi mišičastimi oblinami in strogo oblikovanimi lučmi privablja poglede kjerkoli se pojavi. Novi paket R-Design, ki bo predstavljen na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu (Frankfurt Motor Show 2009), pa vozilu zagotavlja še močnejši  in bolj drzen videz.

 

?Model R-Design še poudari že tako športno avro modela XC60 in vozilu tako da še bolj žlahten karakter pri izkušnji v vožnji in dizajnu. To so lastnosti, ki jih kupci takega tipa avtomobila občudujejo in opazijo,? pravi Lennart Stegland, predsednik oddelka posebna vozila pri podjetju Volvo Cars.

 

Samozavesten videz

Na zunaj je zelo enostavno prepoznati tipične lastnosti športnega paketa R-Design: sivo obarvana ohišja zunanjih ogledal, okrasne letvice in podrobnosti, obarvane v enaki mat sivi barvi, zaščita pragov, kromirani izpušni cevi in 18 oziroma 20-palčna platišča. Ta dimenzija je nova pri Volvu XC60 in je na voljo zgolj pri paketu R-Design. Vsi ti novi dodatki optično približajo avtomobil tlom, kar pa mu daje bolj dinamičen videz ? ne glede na to, da se razdalja med tlemi ni spremenila.

 

Navdušujoča vozna izkušnja in odlično udobje

Šasija pri paketu R-Design je bolj trda, amortizerji so močnejši, vse to pa ne vpliva na udobje v vožnji. Vsi potniki lahko še vedno uživajo v dolgi in prijetni vožnji na kateremkoli tipu cestne podlage. Šasija, ki ni bila znižana, zagotavlja vozilu Volvo XC60 R-Design odlično zmogljivost tudi na kolovoznih cestah.

 

Novo, bolj stabilno krmiljenje prav tako občutno pripomore k izkušnji v vožnji. Odziv krmila je hitrejši, zato ima voznik lahko bolj natančen vpogled v cestno površino in prej zazna obnašanje avtomobila. Vse to vozniku ponuja zaupanje, saj lahko popolnoma uživa v športnih zmogljivostih svojega vozila CV60 R-Design.

Moderna in ekskluzivna notranjost

Znotraj avtomobila izstopajo dekorativni vložki iz aluminija, športni volanski obroč, ?aluminijaste? športne stopalke z gumijastimi nastavki za bolj natančno lego stopala, športni sedeži in drugačno grafika merilnikov, ki so tudi modro razsvetljeni. Sedeži so na voljo v dveh barvnih kombinacijah, svetlo bež ali temno črna pa sta glavni temi. Športni volanski obroč z luknjastim usnjem in z vgrajenim znakom R-Design voznika opominja na posebne lastnosti vozila in na odlične vozne užitke.

 

Volvo XC60 R-Design ? pregled

Paketi R-Design so bili lansirani leta 2007 kot odgovor na naraščajoče zanimanje med mladimi kupci, ki želijo svoje avtomobile opremiti s športnimi dodatki glede na svoje osebne želje. R-Design jim ponuja edinstvene dizajnerski dodatke in navdušujočo športno šasijo.

Danes je različica R-Design na voljo skoraj pri vseh Volvovih modelih - C30, S40, V50, S80, V70, XC60 in XC90.

 

?R-Design je velik uspeh za podjetje Volvo Cars. Ta športna različica nam je pomagala prepričati nove kupce, ki sicer mogoče ne bi izbrali Volva. Uvedba modela XC60 R-Design kaše na to, kako močno verjamemo v ta koncept. Zaznali smo veliko zanimanje za ta model,? pravi Lennart Stegland, predsednik oddelka posebna vozila pri podjetju Volvo Cars.

 

XC60 R-Design paket opreme bodo Švedi predstavili javnosti septembra v Frankfurtu, začetek prodaje pa naj bi stekel malo za tem.


Galerija: