Predstavitve

Nova Opel Astra: športni avto s pridihom elegance

Nova Opel Astra prinaša v kompaktni razred svojo interpretacijo nadgradnje Oplovega oblikovalskega jezika, ki združuje kiparsko umetnost z nemško natančnostjo - prvič predstavljeno pri Opel Insignii. Astrin nov atraktiven videz poudarjajo izrazite športne linije in elegantni detajli.

 

Zunanjost Astre nove generacije, ki se bo prvič javnosti predstavila na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, odlikuje močna in tekoča silhueta. Visoko kvalitetni materiali in popolnoma na novo premišljena oblika notranjosti, povečajo užitke v vožnji. Poleg tega pa je Opel Astra obogatena z raznimi inovativnimi dodatki: materiali visoke kakovosti, več prostora za shranjevanje in odlaganje predmetov, izboljšani sedeži ter varnejši odbijači  - podrobnosti, ki naredijo Astro bolj udobno in varno ter predstavljajo novosti v kompaktnem razredu.

 

?Oblika nove Astre zajema vse najboljše kar lahko Opel ponudi in prinese v kompaktni razred", je povedal Mark Adams, podpredsednik za dizajn v GM Europe. ?Naredili smo petvratno kombilimuzino izjemnega videza, ki je hkrati tudi udobna in praktična."

 

 Oblika zunanjosti dodaja Oplovi filozofiji novo dimenzijo

Oblikovalci so na novo interpretirali Oplovo novo filozofijo tako, da so jo prilagodili kompaktnemu razredu. Pri novi Astri so uporabili oblikovna elementa krila in rezila, ki sta bila prvič predstavljena pri Insignii. Rezilo, ki je značilnost bočne strani nove Astre, se razteza nazaj in dviguje navzgor ter se spaja z linjo stranskega okna in tako daje avtomobilu občutek ravnotežja in skladnosti. Prednji žarometi imajo obliko orlovega očesa in zajemajo prepoznavni motiv krila ter dajejo prednjemu delu Astre nizek, športen značaj.

 

Elegantna tekoča postava združuje čvrsta ramena z izrazitim zadnjim delom, kar naredi Astro bolj športno in hkrati elegantno. Sprednji del Astre nove generacije krasi prepoznavna Oplova novost, ki vključuje manjšo masko hladilnika, na kateri je nov Oplov logo, medtem ko poudarjene večje in nižje odprtine prispevajo k športnemu videzu.

 

Oblikovalski elementi v notranjosti tvorijo potniško kabino narejeno po meri voznika

Notranjost je oblikovana v skladu z oblikami zunanjosti ter jo krasijo mehke linije in dovršene oblike. Oblikovalci notranjosti so s premišljeno uporabo materialov dosegli močne in dinamične oblike. Vse, česar se voznik in potniki dotaknejo, je prefinjeno in prijetno, kar daje občutek visoke kakovosti. Poleg tega pa boste lahko svojo novo Astro opremili s povsem novima kombinacijama notranjosti in oblazinjenja: Spice Red in Ocean Blue.

 

Tudi notranjost nove Astre krasita Oplovi prepoznavni tematiki krila in rezila. Rezilo je upodobljeno v podrobnostih kot so ukrivljene vratne kljuke ter oblazinjenje ročice menjalnika in volanskega obroča. Takoj, ko odprete vrata pa vam pade v oči motiv krila, ki kot ključen oblikovni element zaobjema armaturno ploščo ter voznika in sovoznika.

 

 Zdravje, varnost in udobje so zagotovljeni z izboljšanimi sedeži, odbijači in prostori za shranjevanje

Opel Astra je s pametnimi rešitvami in številnimi prostori za shranjevanje pridobila na praktičnosti. Novosti, ki pripomoreta k praktičnosti, sta zagotovo mini predal na voznikovi strani in predal pod sovoznikovim sedežem.

 

Novi sedeži visoke kakovosti zagotavljajo večje udobje in podporo za hrbet. Poleg tega pa je bila varnost pomemben faktor pri oblikovanju vozila. Tako je nov, pameten odbijač narejen tako, da v primeru čelnega ali bočnega trka zmanjša poškodbe pešcev in potnikov ter zmanjša škodo na vozilu in vam tako prihrani denar pri popravilu in zavarovanju.

 

Kakovostna izdelava ustreza visoki kakovosti sestavnih delov

 

Oplovi oblikovalci in inženirji verjamejo, da mora biti izvedba v skladu s tem kar kupci vidijo in občutijo. Takšno zaznavanje kakovosti je še posebej pomembno v notranjosti, kjer morata biti videz in otipljive lastnosti skladne s kakovostno izdelavo.  Kakovost uporabljenih materialov v novi Astri je očitna na plastičnih površinah, oblazinjenih površinah, kakovostnih okraskih, kromiranih obrobah ter na dotik prijetnih gumbih in stikalih.

 

Kakovostna izvedba uporabljenih materialov ter njihovo zaznavanje, so dodatna vrednost v vrhunskem in do podrobnosti izdelanem videzu nove Astre. Skupaj tvorijo nov Oplov oblikovalski jezik, ki združuje kiparsko umetnost z nemško natančnostjo.


Galerija: