Novice

Mazdini finančni svetovalci izboljšali likvidnost trgovcev

 

 

-          Nova ekipa bančnih strokovnjakov svetuje Mazdinim prodajalcem vozil glede možnosti financiranja in izboljšanja likvidnosti

-          Nove bančne povezave za financiranje skladiščnih in prodajnih aktivnosti za 770 trgovcev v desetih državah so bile vzpostavljene v rekordnem času

 
Med evropskimi podjetniki, ki želijo odpreti nova prodajna mesta za prodajo avtomobilov, uživa Mazda vse večji ugled, saj premore enega najbolj izpopolnjenih franšiznih sistemov, ki obenem omogoča tudi visoke prihodke od prodaje. V zadnjih dveh letih se je število novih franšiznih enot, ki so v povezavi z Mazdo celo podvojilo. Vsi ti novi prodajalci tako odkrivajo, kar okoli 2.000 obstoječih Mazdinih prodajalcev že ve: sprejemljive investicijske zahteve, primeren finančni dogovor in prodajna paleta vozil, ki se uvršča med najbolj vznemirljive na evropskih tržiščih.

 

Pri Mazdi bodo osredotočenost na svoje trgovce na novo raven dvignili tudi z ustanovitvijo desetčlanske ekipe strokovnjakov, ki jim bo pomagala pri financiranju in likvidnostnih vprašanjih. Prodajalci, ki se bodo odločili za to prednost, bodo deležni svetovanja na podlagi stoletnih izkušenj na področju financ in bančništva.

 

?Prepričani smo, da avtomobilska industrija doslej ni storila dovolj glede pomoči trgovcem na področju urejanja njihovih finančnih tokov ter upravljanja z denarnimi viri?, je povedal Phillip Waring, glavni izvršni direktor Mazde Motor Europe, ?sam denarni tok pa je navsezadnje najpomembnejši vidik poslovanja, še posebej pri majhnih in srednje velikih podjetjih, kamor se uvršča večina prodajnih mest. Naša nova ekipa strokovnjakov bo prodajalcem pomagala bolje upravljati s prihodki, hkrati pa jim pomagala tudi na področju odnosov z bankami.?

Prva prioriteta novonastalega tima je doseči ustrezen dogovor z bankami za financiranje skladiščnih in prodajnih aktivnosti za 770 prodajnih mest v desetih evropskih državah. To jim je uspelo v manj kot šestih mesecih, pri čemer je omenjena ekipa izposlovala tudi zelo ugodne finančne pogoje za prodajalce. Zdaj se finančni svetovalci posvečajo predvsem individualnim prodajnim mestom, predvsem na področju njihove likvidnosti.

 

?Pri majhnih ali srednje velikih trgovcih z avtomobili se marsikdaj dogaja, da se deset- ali celo sto tisoč evrov izgubi znotraj bilančne vsote, predvsem kot posledica neustreznega financiranja, neodplačanih rabljenih ali demonstracijskih vozil ter neustrezne evidence vozil?, je povedal Colin Maddocks, direktor mreže za razvoj in financiranje pri MME. ?Mazdina ekipa finančnih strokovnjakov lahko za posameznega prodajalca pregleda proces poslovanja, ugotovi vpliv različnih dejavnikov na bilančno stanje ter se z banko dogovori za ustrezne ukrepe, ki prodajalcu omogočajo dodaten čas, v katerem se lahko pripravi na ustrezne poslovne spremembe.?

 

Mazdina nova iniciativa je že pomagala številnim prodajnim podjetjem na dveh Mazdinih največjih evropskih tržiščih. ?Mazda za podjetnike postaja vse zanimivejša franšizna možnost tudi zato, ker jih jemljemo kot partnerje,? zaključuje Waring. ?Z nami je poslovanje enostavno, k temu pa sodi tudi zniževanje stroškov, ki jih imajo podjetniki z odprtjem franšize. S skupino finančnih strokovnjakov ponovno dokazujemo, kako lahko ustvarjamo dodano vrednost za naše trgovce in zakaj smo tako zanimivi za podjetnike po Evropi.?


Galerija: