Novice

Modelne novosti BMW jesen 2009: BMW 316d

 

S prihodom na trg v mesecu septembru 2009, združuje novi BMW 316d tako značilen užitek v vožnji blagovne znamke BMW, s še izboljšano ekonomičnostjo porabe goriva. Ta izjemna limuzina, ki jo poganja 2.0-litrski dizelski štirivaljnik s turbopuhalom in sistemom vbrizgavanja goriva preko skupnega voda, razvije največjo moč 85 kW/115 KM pri 4,000 1/min in maksimalen navor 260 Nm pri 1,750 1/min.

 

Bogata ponudba inovativnih tehnologij BMW EfficientDynamics, ki je na voljo v paketu s standardno opremo, vključno z regeneracijo energije pri zaviranju in avtomatsko funkcijo Start/Stop, zagotavlja pri BMW 316d poleg visokega standarda učinkovitosti, tudi dodatno ekonomičnost in dinamično zmogljivost.

 

BMW 316d demonstrira svojo agilnost s pospeškom z mesta do 100 km/h v samo 10.9 sekundah in največjo hitrostjo 202 km/h. Istočasno postavlja nove standarde učinkovitosti, saj znese njegova povprečna poraba goriva po testnem krogu EU samo 4.5 litra/100 kilometrov, medtem ko znašajo njegove emisije CO2 118 gramov na prevožen kilometer.

 

BMW 316d bo od septembra 2009 na voljo pri vseh pooblaščenih prodajalcih z vozili BMW v Sloveniji:

A Cosmos d.o.o., Ljubljana

Malgaj d.o.o. PSC BMW Ljubljana

Malgaj d.o.o. PSC BMW Kranj 

Avto Select d.o.o., Nova Gorica

Avto Select d.o.o. Koper

Makoma d.o.o., Novo mesto

Selmar d.o.o., Celje

 

Maloprodajna cena v Sloveniji: 30.200,00 ? (veljavnost od 1.  septembra 2009).

 

Za dopolnilo k bogati ponudbi atraktivnih možnosti opreme, ki so standardno na voljo pri vseh modelih, bo z jesenjo 2009 pri modelih BMW serije 3 in BMW serije 1 opcijsko razpoložljiva nova različica navigacijskega sistema BMW Business. V okviru prednosti sofisticiranega nadzornega koncepta, omogoča nov navigacijski sistem še bolj enostavno in natančno upravljanje preko krmilnika BMW iDrive, vključno z neposredno izbiro podmenijskih vsebin in priljubljenimi gumbi. Natančna in podrobna predstavitev cestnih kart v dvodimenzionalnem pogledu ali v pogledu s ptičje perspektive z integriranim puščičnim prikazom, je zagotovljena z novim 8.8-palčnim nadzornim prikazovalnikom s slikovno ločljivostjo 800 x 480 slikovnih pik. Shranjevanje navigacijskih podatkov na trdi disk s pomnilniško kapaciteto 80 GB, ki je integriran v notranjosti avtomobila, omogoča uporabniku hitrejše in bolj udobno dostopanje do želenih vsebin kot kdajkoli prej. Avdio enota, ki je vključena v navigacijski sistem, je na voljo s CD predvajalnikom.

 

BMW s tehnologijo EfficientDynamics konsistentno nadaljuje s celovitim zmanjševanjem porabe goriva in emisij pri vseh modelnih serijah: sedaj je že 91 modelov, ki ustrezajo emisijskemu standardu EU5, opcija EU6 sedaj poleg BMW 330d na voljo tudi pri BMW 730d z BMW BluePerformance.


Galerija: