Novice

Kitajski astronavti izbrali Volvo S80L

 

Štirje kitajski astronavti, ki so uspešno opravili vesoljski misiji Shenzhou-5 in Shenzhou-7, so se odločili za nakup Volva S80L.

Astronavti Yang Liwei, Zhai Zhigang, Liu Boming in Jing Haipeng so S80L izbrali predvsem zaradi spodnjih treh razlogov. Kot prvo je Volvo S80L vozilo visokega razreda, ki je proizvedeno na Kitajskem in predstavlja simbol izboljšane kakovosti kitajske industrije. Kot drugo podoba blagovne znamke Volvo izraža vrhunskost in obenem ni bahava. Tretji in najpomembnejši dejavnik pa je izjemna varnost Volva S80L, ki astronavtom omogoča sproščenost med vožnjo.

Dr. Alexander Klose, izvršni direktor Volvo Cars China, kitajske podružnice podjetja, je dejal: ?Smo zelo ponosni, da so štirje astronavti postali lastniki naših vozil. Volvo bo te astronavte prevažal po zemlji ob nudenju naše vrhunske kakovosti ter vseobsegajoče varnosti najvišjega razreda. Veselimo se že njihovih prihodnjih dosežkov v kitajskem vesoljskem programu.?

Novi Volvo S80L je avtomobil visokega razreda, ki je posebej prilagojen potrebam kitajskega trga. Predstavljen je bil marca 2009 in gradi na vodilni tehnologiji in eleganci Volvovega najprestižnejšega modela S80. Medosna razdalja je daljša za 14 cm, zunanjost in notranjost pa sta bili prilagojeni potrebam kitajskih kupcev. S80L tako ponuja prostornejšo notranjost, bogatejšo opremo in zmogljiv motor za vrhunsko vozno dinamiko. Opremljen je tudi z Volvovo vodilno varnostno tehnologijo Komunikator za osebna vozila (Personal Car Communicator), kar ga postavlja na mesto najvarnejšega vozila v segmentu.

Julija je Volvo Cars China po celotni državi zagnal ?Volvo S80L elitni klub?. Klub želi lastnikom Volvov S80L ponuditi platformo za srečevanje in izmenjavo informacij. Lastniki se lahko prav tako udeležijo številnih forumov in seminarjev.


Galerija: