Novice

OMV Fuel Navigator optimalno razporedi postanke za točenje goriva

Novi OMV-jev načrtovalec poti pomaga prevoznikom znižati stroške

?         OMV Fuel Navigator optimalno razporedi postanke za točenje goriva vse od britanskega otočja do Rusije

?         Dnevno posodobljene informacije o cenah goriv in individualni popusti za stranke

?         Celovit pregled stroškov vključno s cenami goriv, cestninami in drugimi stroški na poti

?         Delovati začne 1. septembra 2009 in bo na voljo na www.omv.si./fuelnavigator

 OMV je razvil novo spletno orodje, ki omogoča industriji cestnih prevozov, za katero so stroški zelo pomembni, da s pomočjo stroškovno najugodnejših postankov za točenje goriva načrtuje optimalno pot tovornjakov. T.i. OMV Fuel Navigator  prikaže in preračuna vse pomembne informacije o najbolj ugodni poti na določeni razdalji v Evropi v 16 različnih jezikih.

Do sedaj so se morali operaterji cestnih transportov zanašati na več različnih sistemov, da so lahko dobili podatke, ki so jih potrebovali za optimiranje transportnih poti: programe za izračunavanje razdalj, cenike za določanje postankov za točenje goriva in podatkovne baze o cestninah in drugih pristojbinah. To dolgotrajno iskanje ni več potrebno: OMV Fuel Navigator združuje vse te iskalne funkcije v enem samem sistemu.

OMV Fuel Navigator zagotavlja transparentnost in zmanjšuje stroške

OMV Fuel Navigator je neposredno dostopen na spletu in ga ni potrebno naložiti ali inštalirati. Z nekaj kliki z miško vam izbrano pot prikaže v obliki natančnega zemljevida. Pot je mogoče načrtovati po različnih merilih, istočasno pa je mogoče dobiti posodobljene cene goriv na posameznem bencinskem servisu ob poti ? vključno z individualnimi popusti za stranke OMV. Rezultat je stroškovno najugodnejša pot.

OMV Fuel Navigator, ki pokriva celotno Evropo od britanskega otočja do Rusije, je na voljo v 16 različnih jezikih in zajema skupno 2.200 bencinskih servisov mreže OMV in pridruženega ROUTEX-a. Za operaterje cestnih transportov je v načrtovalec poti vključenih 700 bencinskih servisov, posebej zasnovanih za oskrbo vozil s težkim blagom.

Steen Frederiksen, vodja sektorja za OMV-jev komercialni cestni promet je dejal: ?Z  OMV Fuel Navigatorjem smo želeli našim strankam kar najbolj pomagati pri zmanjšanju stroškov.?

Celovit, jasno strukturiran in uporabniku prijazen

Kljub mnogim funkcijam je OMV Fuel Navigator povsem uporabniku prijazen. Da bi to orodje naredili po meri njihovih specifičnih potreb, so pri razvoju sodelovali vodilni operaterji transporta. OMV Fuel Navigator vključuje naslednje funkcije:

?         načrtuje najhitrejšo in najkrajšo pot in optimira postanke za točenje goriva

?         prikaže OMV in ROUTEX-4-TRUCKS bencinske servise ob izbrani poti

?         prikaže posodobljene cene goriv vključno z individualnimi popusti za stranke in preračuna celotne stroške na izbrani poti, vključno s cestninami

?         zagotavlja informacije o odpiralnem času bencinskih servisov, dostopu in opremi

?         spremlja nivo porabe goriva in svetuje kako jo zmanjšati

?         prikaže čas vožnje in načrtovane postanke

?         upošteva parametre vozila, kakršni sta višina in teža (pomembno pri mostovih in tunelih), za izračun poti

?         shranjuje profile za naslednje načrtovanje poti

?         ustvarja PDF datoteke z vsemi bistvenimi informacijami, ki jih je mogoče digitalno posredovati ? npr. vozniku

?         deluje dobro na vsakem računalniku z dostopom do interneta ? brez nalaganja in inštaliranja licenc.

 

Priročno tudi za vozne parke

OMV Fuel Navigator poleg industrije cestnih prevozov podpira tudi druga podjetja z voznimi parki (avtomobili in tovornjaki). Optimalne poti, informacije o celotni mreži OMV in ROUTEX-4-TRUCKS bencinskih servisov in posodobljene individualne cene goriv dnevno pomagajo pri upravljanju z voznim parkom podjetja.

OMV EuroTruck mreža se širi

OMV EuroTruck predstavlja paket izdelkov in storitev z mrežo bencinskih servisov po meri komercialnega cestnega prometa in njegovih specifičnih potreb. V Avstriji, Sloveniji, Nemčiji, Romuniji in na Češkem je že na voljo 16 OMV Euro Truck servisov. Do konca leta bo OMV odprl nove servise v Romuniji, Sloveniji, na Češkem in Hrvaškem. Do leta 2012 OMV načrtuje skupno 45 Euro Truck servisov ob glavnih evropskih prometnicah.

Z OMV Euro Truck kartico lahko vozniki tovornjakov 24 ur na dan in sedem dni na teden točijo dizelsko gorivo ali AdBlue, ne da bi pri tem potrebovali gotovino. To pa ne velja samo za vse OMV Euro Truck servise ampak tudi za OMV bencinske servise in za več kot 20.000 bencinskih servisov pridružene mreže ROUTEX v 36 državah. Na enak način je mogoče preko spleta izračunati tudi vse cestnine in druge pristojbine na poti ter vsa popravila in podporo strankam v primeru okvare.

Poleg brezgotovinskega točenja goriva celotni paket storitev OMV Euro Truck vključuje tudi povrnitev davkov na dodano vrednost, specifičnih za posamezno državo, zaščito pred zlorabo kartice, spletno upravljanje kartice in voznega parka ter novi OMV Fuel Navigator, ki bo na voljo od 1. septembra 2009 dalje.

 


Galerija: