Novice

10. ženski turistični rally po Cerkljanski vabi ženske ekipe k prijavi

Ženski turistični rally v Cerknem je turistična in družabna prireditev, ki jo ob zaključku poletne turistične sezone na Cerkljanskem organizirata Klub podjetnikov Cerkno in prijatelji druženja. Organizatorji so do sedaj prejeli že preko 20 prijav ekip od blizu in daleč. Pričakujejo, da se bo na tekmovanje, ki poudarja pomen varne vožnje, ponuja ogled zanimive Cerkljanske, obisk vasi Idrijske Krnice ter na vsak način zabavno preživet popoldan, prijavilo še več ekip. Na dosedanjih devetih rallyjih je tekmovalo 297 posadk, ki pa na vsega skupaj 412 km tras, predvsem po lokalnih cestah, niso povzročile niti ene prometne nesreče. Prijave sprejemajo na www.zenskirally.org.

 

Tekmovalni program

 

V soboto, 5. septembra, ob 14. uri se bodo ekipe že deseto leto zapored zbrale na Trgu Prekomorskih brigad, kjer bodo dvignile številke. Ob 15. uri bodo tekmovalke krenile na pot po progi, ki bo vodila do vasi Idrijske Krnice, kjer je domače turistično društvo pripravilo zanimivo animacijo. Glavni namen tekmovanja je med vožnjo, pri družabnih igrah in poligonu zbrati čim manj kazenskih točk, ki se skozi tekmo seštevajo. Tekmovalke bodo peljale morajo mimo kontrolnih točk, ki so postavljene na progi in se čimbolj približati idealnemu času vožnje, v katerem se progo prevozi ob upoštevanju cestno prometnih predpisov. Na postanku v Idrijskih Krnicah bodo sodelovale pri družabni igri. Vaščani pa bodo pripravili tudi etnološke predstavitve, glasbene točke, dekleta in žene pa se nazaj v Cerkno zagotovo ne bodo vrnile lačne. Ob prihodu v cilj bodo ekipe opravile še spretnostni test na poligonu. Seštevek vseh točk pa ob zaključku prireditve, ki se konča s kvalitetnim zabavnim programom, prinese prvim trem najboljšim ekipam nagrade.

 

Na tekmovanju v rallyju lahko tekmujejo ekipe, ki jih sestavljata najmanj dve polnoletni tekmovalki. Sodelujejo s svojim tehnično brezhibnim in registriranim avtomobilom in na lastno odgovornost. Seveda morajo upoštevati vsa pravila, ki jih določa Zakon o varnosti cestnega prometa. Prijavnina na osebo stane 15?, za kar vsaka udeleženka dobi praktično darilo, topel obrok in predvsem zabavno (pre)izkušnjo.

                                                                                         

Zabavni program

 

Ženski turistični rally je zagotovo privlačna oblika druženja za ženske, ki se jim ob zabavno kulturnem programu in pogostitvi v cilju ob čakanju na rezultate velikokrat pridružijo tudi možje. Da bo zabava popolna so organizatorji letos poskrbeli za dober zabavni program, ki ga bosta že med tekmovanjem vodila komika Medwi, katerima se v cilju na mopedu pridružita tudi znani Štefka in Poldka. Po razglasitvi rezultatov bo na oder stopil eden najboljših slovenskih imitatorjev Marjan Šarec. Za zabavo in ples poskrbi Skupina Blisk iz Vojskega. Za tekmovalke iz oddaljenih krajev, pa je Hotel Cerkno (www.hotel-cerkno.si) pripravil posebne ugodne pakete nočitev.

 

Spremljevalni program

Ob jubilejnem rallyju so organizatorji povabili okoliška društva podeželskih deklet in žena ter članice drugih aktivnih društev, da se predstavijo na prireditvi. Seveda niso pozabili povabiti tudi vseh dosedanjih zmagovalk. Poudariti gre, da se bo na trgu pred fontano predstavil tudi Zavod Varna pot, ki s svojimi preventivnimi in izobraževalnimi programi, strokovnim vplivom na spremembo zakonodaje namerava v slovenskem prostoru dvigniti družbeno in osebno odgovornost ter kulturo v cestnem prometu.

 

Organizacija dogodka, kot je ženski turistični rally, zahteva veliko truda. Prijatelji Cerknega so v organizacijo vseh dosedanjih rallyjev in tudi letošnjega vložili že preko 2000 ur prostovoljnega dela, saj si želijo, da bi vse potekalo brezhibno. Prav število ekip in vsakoletni vrvež na prireditvi pa jim vedno znova da novega elana za organizacijo edinega tovrstnega dogodka na Severno Primorskem.

 

In zakaj je ženski turistični rally tako poseben? Ženski turistični rally Cerkno je edini tovrstni ženski rally v Sloveniji. Je tudi edini rally s pravili, ki opozarja voznice predvsem na hitrost, ki je največji povzročiteljica prometnih nesreč. Udeleženke si izmenjujejo izkušnje glede vožnje in se med sabo opozarjajo o nevarnostih, kršitvah. Cerkljanska je lepa in z normalno in varno vožnjo lahko kljub temu, da tekmujete, udobno uživate v njenih lepotah, zato naj bo tudi ženski turistični rally priložnost za dober izlet v družbi najboljše prijateljice, kolegice, dobre sodelavke, sorodnice.

 

Organizatorji vabijo vse ekipe, da se prijavijo do četrtka, 3. septembra. Prijava je najpreprostejša preko spletne strani www.zenskirally.org.

 


Galerija: