Predstavitve

MINI Coupe

 

 

 

MINI slavi svoj veliki jubilej: natanko pred petdesetimi, 26. avgusta leta 1959, je bil javnosti premierno predstavljen klasičen Mini. Začela se je edinstvena zgodba o uspehu, ki dandanes njegovemu nasledniku MINI omogoča odlično priložnost, da pod okriljem bogate tradicije blagovne znamke gleda naprej z velikim optimizmom.

 

Koncept MINI Coupé je izraz oblikovanja MINI in zmožnost oblikovalcev blagovne znamke, da zapolnijo elementarne vrednote znamke z novim življenjem, pri tem pa izkoristijo moderne tehnologije prenosnika moči in podvozja ter na tej osnovi razvijejo fascinantne perspektive blagovne znamke za prihodnost. 

Predstavitev koncepta tega brezkompromisnega športnega dvosedežnika bo prvič potekala na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (od 17. do 27. septembra 2009), kjer bo MINI razkril nenavadno privlačno vizijo o tem, kako bi se lahko družina modelov razvijala v prihodnosti. Vir za inspiracijo je ponovno osnoven motiv, tako značilen za vsak MINI: užitek v vožnji. Iz tega naslova predstavlja koncept MINI Coupé ideal avtomobila, ki v vsakem oziru omogoča vrhunsko doživetje in spremeni vsako vožnjo v zares edinstveno navdušenje. 

Koncept MINI Coupé združuje celo vrsto osebnostnih lastnosti za resnično športen in ambiciozen slog vožnje z avtomobilom. Z dvema sedežema in po stopinjah filozofije konsistentne uporabe lahkih materialov pri konstrukciji, avtomobil brez dvoma izpolnjuje vse zahteve, ki so značilne za posebej aktivno in dinamično izvedenko coupé. Kompaktne dimenzije, perfektna porazdelitev obremenitve na premo in nizko težišče zagotavljajo idealne pogoje za pomik agilnosti, tako značilne za MINI, na novo raven, ki je doslej vozniki še niso poznali.

Že samo preko svoje oblike, ponuja koncept MINI Coupé popolno navdušenje individualne mobilnosti in fokus užitka v vožnji. Suverena sorazmerja in slog dinamične oblike vzbudijo občutek po strastni želji in močno privlačnost, zaradi česar zagotavlja koncept MINI Coupé s svojo športno in naravno držo na cesti, posebej pristen izraz blagovne znamke.

 

Koncept MINI Coupé: vabilo za užitek spontane mobilnosti.

Z naraščajočim portfeljem modelov, v zadnjih letih prav tako konsistentno narašča popularnost blagovne znamke MINI. MINI se je pomaknil onkraj meja urbane mobilnosti, ponudil drugačne možnosti vožnje z avtomobilom in osvojil nove ciljne skupine. MINI omogoča svojim uporabnikom užitek spontane mobilnosti, športno in agilno upravljanje ter slog brez primere pri dobesedno vseh okoliščinah vožnje.

Aktualni modeli v ponudbi že izpolnjujejo najrazličnejše zahteve. Začenši z individualnimi značaji na osnovi njihovega lastnega talenta, zagotavljajo MINI, MINI Clubman in MINI Cabrio edinstveno interpretacijo doživetja vožnje, tako značilnega za blagovno znamko. Sedaj odkriva konceptna različica MINI Coupé užitek v vožnji v svoji najbolj koncentrirani obliki, medtem ko je zaradi ekstremne tehnologije iz lahkih materialov ta dvosedežnik posebej agilen in nenavadno učinkovit. Istočasno pa nizko spuščena strešna linija, natančno definiran rob spojlerja zadaj in druge aerodinamične lastnosti občutno izboljšujejo zmogljivost avtomobila. Na osnovi svoje oblike in uporabe visokozmogljive tehnologije prenosnika moči, nudi koncept MINI Coupé, kot kompakten športen avtomobil v premium segmentu, idealne pogoje vožnje.

Ta dvosedežnik ima pod pokrovom motorja najmočnejšo pogonsko enoto, ki je aktualno na voljo za avtomobile MINI ? z 1.6-litrskim motorjem s tlačno polnitvijo, ki se poslužuje principa dveh vhodov za izpušne pline in ki prihaja neposredno od MINI John Cooper Works. Njegova največja moč znaša 155 kW/211 KM z maksimalnim navorom 260 Nm, pri čemer se s pomočjo sistema povečane tlačne polnitve Overboost, navor za kratek čas poveča na še bolj zavidljivih 280 Nm. S tem edinstvenim motorjem nudi koncept MINI Coupé vse kar je potrebno, da prekosi celo tako vrhunsko zmogljivost MINI John Cooper Works. 

Istočasno ta konceptni avtomobil zvesto sledi smernicam razvojne strategije EfficientDynamics proizvajalca BMW Group. Več užitka v vožnji, manj emisij ? koncept MINI Coupé pooseblja filozofijo MINIMALIZMA blagovne znamke MINI v posebej atraktivnem slogu.  

 

Petdeset let MINI: vizija prihodnosti označuje jubilej današnjega časa.

Petdeset let od lansiranja klasičnega Mini na tržišče, je privlačnost blagovne znamke z modelno serijo, ki navdušuje kamorkoli se odpravite, bolj intenzivna kot kdajkoli prej. Ob jubilejnem letu blagovne znamke, predstavlja MINI kombinacijo edinstvene tradicije in uspešne modelne serije, ki je na voljo danes, s še večjo kreativnostjo in tehničnimi inovacijami za zares optimistično prihodnost.

Koncept MINI Coupé je naslednji mejnik v konstantnem razvojnem procesu blagovne znamke. Avtomobil krepi elementarne vrline MINI in, zahvaljujoč svoji moderni tehnologiji in inovativnemu konceptu karoserije, nudi nove standarde ter značilnosti vožnje, ki doslej še niso bili poznani. Torej, MINI Coupé zagotavlja številne nove vrhunce s posodobljenim značajem obstoječe modelne serije.

Odkar manjša masa prav tako pomeni večjo učinkovitost, zagotavlja koncept MINI Coupé ponovno možnost kombinacije še večjega užitka v vožnji z minimalno porabo goriva in nižjimi emisijami CO2, kar je pomembna karakteristika današnjega časa. 

 

Tradicionalne vrednote, moderna kakovost, progresiven koncept.

Športen uspeh in agilno upravljanje na najvišjem nivoju sta značilna vrhunca v zgodovini MINI, ki sedaj šteje že pet desetletij ? oba dejavnika sta prispevala velik delež k trajni priljubljenosti tega majhnega premium avtomobila.

Tri skupne zmage na rallyju Monte Carlo in koncept užitka v vožnji, ki je tako nazorno izražen z go-kart občutkom vožnje, zagotovo potrjujejo športen potencial tega kompaktnega avtomobila takrat in danes. Jubilejno leto je zato idealna priložnost za predstavitev koncepta MINI Coupé v prispodobi vizije brezkompromisno aktivnega športnega avtomobila.
 
Sedaj izžareva MINI Coupé, s svojim edinstvenim videzom, skorajda agresiven in ekstrovertiran značaj prejšnjega konceptnega avtomobila, ki hkrati omogoča novo povezavo med zgodovino, sedanjostjo in prihodnostjo blagovne znamke. Ta pooseblja tradicionalne vrednote blagovne znamke MINI in jih združuje z najnaprednejšimi tehnologijami za zagotavljanje fascinantne vizije, ki nakazuje smer, kamor bi se lahko v prihodnje razvijala družina modelov MINI.
 
MINI sledi potrebam in željam novih ciljnih skupin, ki cenijo individualen slog blagovne znamke in povezujejo ta poseben značaj z jasno definiranimi lastnostmi proizvoda. Koncept MINI Coupé nagovarja avtomobilske ljubitelje, ki se navdušujejo nad edinstveno kombinacijo užitka v vožnji, življenjskega sloga in premium kakovostjo, tako značilno za MINI, istočasno pa stremijo po športnih kvalitetah vožnje na še višjem nivoju.
 

Galerija: