Tehnika - novosti

BMW Vision EfficientDynamics

 

 

 

Značaj:

?          Konceptna študija visoke zmogljivosti s tehnologijo BMW ActiveHybrid, ki stremi k dinamični zmogljivosti, značilni za avtomobile BMW, v kontekstu bodočih zahtev na področju trajnostne mobilnosti. BMW Vision EfficientDynamics je simbol bodočega užitka v vožnji v harmoniji s razvojno naravnano učinkovitostjo.

 

?          Razvojni cilj: Zmogljivost avtomobila BMW M in izjemno emocionalen značaj v kombinaciji z gospodarno rabo goriva in upravljanjem emisij pri sodobnem majhnem avtomobilu prestižnega razreda. Rezultat je izviren športni avtomobil, ki predstavlja najbolj dosledno izvedbo razvojne strategije BMW EfficientDynamics.

 

?          Inovativen pristop v kontekstu strategije BMW EfficientDynamics: Izjemno dobra uskladitev med upravljanjem z emisijami CO2 in užitkom v vožnji je rezultat revolucionarnega koncepta vozila, ki smo ga v celoti razvili na novo in ki dosega novo raven učinkovitosti v kombinaciji z izvirnim doživetjem vožnje. Končni rezultat vključuje še mnogo več kot samo vsoto posameznih lastnosti in sestavnih delov tega konceptnega avtomobila.

 

?          BMW Vision EfficientDynamics nudi realističen vpogled v izvirni potencial tehnologije BMW ActiveHybrid in v izjemni inovativni zagon strategije BMW EfficientDynamics.

 

 

Tehnologija:

?          Ponudba popolnoma hibridnega koncepta vključuje konceptno vozilo BMW Vision EfficientDynamics, ki ga poganjajo trivaljni turbodizelski motor in dva elektromotorja. Skupna moč sistema je 262 kW/356 KM, maksimalni navor pa 800 newtonmetrov. Za štirikolesni pogon poskrbi elektromotor tako na prednji kot na zadnji osi.

 

?          Pričakovana zmogljivost: Pospešek z mesta do 100 km/h v 4,8 sekundah, najvišja hitrost 250 km/h (elektronsko omejena), poraba goriva po EU testnem ciklusu 3,76 litrov/100 km, emisije CO2 99 gramov/kilometer.

 

?          Kot preklopni hibrid lahko BMW Vision EfficientDynamics celoten ciklus vožnje za porabo goriva opravi izključno na elektriko. Če upoštevamo vire energije, ki so potrebni za ustvarjanje porabljene električne energije (EU mešani viri energije), se s tem emisije CO2 zmanjšajo na samo 50 gramov na kilometer.

 

?          Električna energija se zaradi posebej učinkovitega koncepta regeneracije zavorne energije ustvarja brez najmanjšega povečanja porabe goriva. Energija se skladišči v 98 celicah iz litijevega polimera. Avtomobil lahko samo z električnim pogonom prevozi razdaljo približno 50 km.

 

?          Aerodinamika, ki je bila razvita s poznavanjem tehnologije za formulo 1. Koeficient upora CX je optimiziran na borih 0,22. Napredno upravljanje z energijo izkorišča maksimalni razpoložljivi potencial z izključnim namenom zmanjšati porabo goriva.

 

Oblikovanje:

?          Oblika karoserije upošteva tehnologijo in je jasen dokaz dosledne uporabe lahkih materialov in kakovostne aerodinamike. Oblikovalski jezik, značilen za to blagovno znamko, pošilja jasen signal v smislu športne zmogljivosti in optimalne učinkovitosti.

 

?          Koncept avtomobila z 2+2 sedežema kombinira dinamično zmogljivost in vrhunsko učinkovitost z višjo ravnjo vsesplošne funkcionalnosti. BMW Vision EfficientDynamics simbolizira BMW-jevo zavezanost k zagotavljanju neprimerljivega doživetja vožnje za vse štiri potnike.

 

?          BMW Vision EfficientDynamics je opremljen s krilnimi vrati, ki se odpirajo v stran. Inovativna kinematika vrat z optimirano težo omogoča udobno in zelo enostavno vstopanje v vozilo tako spredaj kot zadaj.

 

?          Notranjost tega izvirnega avtomobila z 2+2 sedežema namenoma predstavlja najnovejše iz sodobne tehnologije. Hkrati pa uporaba naravnih materialov poudarja BMW-jevo strategijo trajnosti, ki se je utelesila v tem konceptnem vozilu.

 

?          Vstavki v strehi in na vratih, izdelani iz polikarbonatnega stekla, se v primeru nasprotne svetlobe samodejno zatemnijo.

 

BMW ActiveHybrid ? nova pot do vznemirljive dinamike:

BMW Vision EfficientDynamics.

 

BMW verjame, da predstavljajo, poleg konceptov, ki izboljšajo užitek v vožnji, tako značilen za BMW,  tehnične inovacije, ki zmanjšajo tako emisije kot porabo goriva, elementarni del strategije za izdelke te blagovne znamke.

 

Novo konceptno vozilo BMW Vision EfficientDynamics jasno dokazuje, da so ti cilji, izraženi z razvojno strategijo BMW EfficientDynamics, v celoti skladni z najstrožjimi zahtevami glede zmanjšanja porabe goriva in emisij, ki jih pričakujemo v bodoče. Avtomobil je bil zasnovan za 2+2 sedeža s preklopno, popolnoma hibridno tehnologijo in lahko kombinira zmogljivost avtomobila BMW M s standardno gospodarnostjo pri rabi goriva in upravljanju z emisijami, ki celo presega trenutno raven, ki jo dosegajo najnovejši majhni avtomobili na trgu.

 

Ta izjemen rezultat je zagotovljen z doslednim integriranjem sestavnih delov sistema BMW ActiveHybrid, njihovim kombiniranjem z izjemno gospodarnim motorjem z notranjim izgorevanjem in odličnimi aerodinamičnimi lastnostmi konceptnega vozila BMW Vision EfficientDynamics.

 

BMW Vision EfficientDynamics je rezultat vseobsegajočega razvojnega procesa, ki se je začel iz nič. To zagotavlja izboljšanje tako učinkovitosti kot tudi užitka v vožnji, ki presega golo vsoto posameznih sestavnih delov in tehnologij in je tudi utelešen v zelo emocionalnem oblikovanju tega izvirnega konceptnega vozila. BMW Vision EfficientDynamics je zato športni avtomobil brez primere, ki nudi vznemirljive perspektive za prihodnost užitka v vožnji, v popolnosti usklajenega z maksimalno učinkovitostjo.

 

S predstavitvijo tega izvirnega konceptnega vozila BMW še enkrat več potrjuje izjemno suverenost podjetja pri razvoju vrhunskih pogonskih sistemov. BMW Vision EfficientDynamics dejansko predstavlja najbolj vsestransko uporabo razvojne strategije BMW EfficientDynamics doslej. Pogonski agregati poskrbijo za elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 km/h s pospeškom do 100 km/h v 4,8 sekundah. Povprečna poraba goriva v EU testnem ciklusu je 3,76 litrov/100 kilometrov, emisije CO2 pa dosegajo 99 g/km.


Galerija: