Novice

Mazda Laguna Seca prvo dirkališče, ki je na Googlovem zemljevidu vidno v S

 

Na Googlovi strani z zemljevidi Google Maps je na ogled legendarno dirkališče Mazda Laguna Seca v Kaliforniji. Odslej se lahko dirkaški navdušenci virtualno popeljejo po dirkališču kot bi sedeli v dirkalniku, ki je nastopal v zaključni dirki ameriškega pokala Le Mans 2008.  

Dirkalna steza je bila posneta s pomočjo sferične kamere z več objektivi, pritrjene na avtomobil. V kombinaciji z dodatnimi fotografskimi učinki, navigacijsko napravo in telemetrijo je ustvarjena edinstvena slika dirkališča, da ga je moč doživeti na način kot pri voznikih dirkalnikov.

Dirkališče Mazda Laguna Seca si je brez dvoma zaslužilo, da je postalo prva dirkaška proga, ki je na ogled na Googlovem interaktivnem zemljevidu. Dirkališče že 52 let gosti najpomembnejše dirkaške dogodke v Združenih državah, kot so na primer Speed World Challenge in WSBK Superbike World Championship. Kot ena najtežjih prog na svetu z enajstimi zavoji, dolžino 3,6 kilometrov in višinsko razliko 91 metrov je dirkališče gostilo tudi na tisoče testnih voženj s prototipi.

Eden najbolj znanih prototipov, ki so bili testirani na dirkališču, je bil proti koncu osemdesetih let dvosedežni Mazdin roadster. Kasneje je bil ta avtomobil zapisan v Guinessovo knjigo rekordov kot najbolje prodajano dvosedežno športno vozilo vseh časov. Gre za legendarno Mazdo MX-5, Američanom poznano kot Miata, ki letos praznuje svojo 20. obletnico.

Mazda kot glavni sponzor dirkališča nadaljuje s testiranjem svojih prototipov za ameriški trg in organizira pokalne dirke po Združenih državah, vključno s pokalom Mazda MX-5 in Formulo Mazda.

Preizkus interaktivne vožnje po dirkališču Mazda Laguna Seca je na voljo na povezavi: http://maps.google.de


Galerija: