Predstavitve

V Frankfurtu se bo predstavil novi Ford C-MAX

 

Ford Evropa je predstavil prve uradne posnetke povsem novega Fordovega modela C-MAX, ki bo doživel svetovno premiero na frankfurtskem Avtosalonu 2009. Avtosalon bo za javnost odprt med 17. in 27. septembrom 2009.

 

Oblikovne poteze novega Ford C-MAX-a so povzete po osupljivem konceptnem vozilu iosis MAX, ki je prvič očaralo na letošnjem Avtosalonu v Ženevi. Koncept je v segment vozil za različne dejavnosti (multi activity vehicle ? MAV) vnesel novo raven sloga in zaželenosti.

 

Fordov kinetični dizajn je z oblikovnim izrazom poskrbel za bolj dinamičen videz osebnega avta in nadgradnjo običajnih potez vozil MAV. Novi model izraža lastnosti kupeja in ima zaobljeno strešno linijo, kljub temu pa je zadržal udobje, prostornost in uporabnost, s katerimi se je že doslej odlikoval Ford C-MAX.

 

Novi Ford C-MAX bo v paleto Fordovih modelov uvedel vrsto novih tehnologij, vključno s povsem novim 1,6-litrskim EcoBoost bencinskim motorjem z neposrednim vbrizgavanjem, in napredne funkcije za večjo priročnost in varnost, kot sta delno samodejno bočno parkiranje in sistem za nadzor mrtvih kotov.

 

Ford C-MAX bo naprodaj v drugi polovici leta 2010 in bo prvi v novi generaciji globalnih vozil Fordovega nova razreda C, ki jo bo tovarna dopolnjevala v naslednjih nekaj letih. Globalni paleti vozil se bo konec leta 2010 pridružil tudi povsem novi Ford Focus.


Galerija: