Novice

Renault Fluence: za potovanja v slogu

 

 

 

Renault bo jeseni 2009 svojo ponudbo avtomobilov obogatil z elegantno novo limuzino FLUENCE.
 

Renault Fluence naj bi bil najbolj privlačen avtomobil v svojem razredu. Od tekmecev se loči z oblikovnimi potezami, ki izražajo športnost in robustnost, z udobno notranjostjo in obiljem uporabnih tehnoloških pripomočkov.

Fluence je namenjen kupcem, ki cenijo statusen pomen klasične limuzine, na proizvodni liniji tovarne Oyak-Renault v Bursi (Turčija) pa bo nadomestil model Mégane II Sedan.

 

Z velikodušnimi merami so potniki pridobili večje udobje:

?         dolžina 4.620 mm, širina 1.809 mm, višina 1.479 mm in medosna razdalja 2.702 mm,

?         prostornina prtljažnika 530 dm3,

?         več prostora za potnike kot pri kateremkoli glavnem tekmecu, vključno s 1.480 mm širine v višini komolcev spredaj in 1.475 mm zadaj.

 

Ergonomsko dovršen položaj voznika:

?         Fluence ima armaturno ploščo elegantnih tekočih potez in lahko dosegljive ključne upravljavske sklope ? med njimi tudi gumbe in stikala navigacijske in klimatske naprave, ob volanu nameščen upravljalnik za radio in telefon ter gumb regulatorja in omejevalnika hitrosti,

?         voznikov sedež ima ogromen razpon nastavitev; 240 mm vzdolžno in +/-35 mm po višini, volanski obroč pa je nastavljiv po višini in globini.

 

Udoben in gostoljuben prostor za potnike:

?         v razmerju 2/3 ? 1/3 deljiva široka in udobna zadnja klop,

?         v prostoru za potnike je več kot za 23 litrov odlagalnih mest, vključno z osvetljenim in hlajenim devetlitrskim predalom za rokavice in 2,2-litrskim prostorom na osrednji konzoli,

?         prezračevalni sistem z zračniki spredaj in zadaj, ki so serijsko vgrajeni že v osnovni različici, pri višjih stopnjah opreme pa je na voljo tudi dvopodročna samodejna klimatska naprava.

 

Niz sodobne tehnološke opreme uveljavljene v avtomobilih višjega razreda:

?         prostoročna kartica za odklepanje in zagon motorja s samodejnim zaklepanjem vrat ob oddaljitvi od avtomobila,

?         novi tovarniško vgrajen navigacijski sistem Carminat TomTom? s ceno 450 evrov,

?         širok izbor zvočne opreme vključno z vrhunskim sistemom 3D Sound by Arkamys?, Bluetooth? povezljivostjo telefona in 'Plug & Music' digitalnim priklopom.

 

Zlitje izjemnega udobja in vrhunske lege na cesti s ponudbo gospodarnih in zmogljivih motorjev:

?         podvozje združuje učinkovitost z udobjem in užitkom v vožnji,

?         ponudba motorjev - en bencinski in trije dizelski Renault eco?.

 

Natančna zasnova za izpolnitev pričakovanj tudi najbolj zahtevnih kupcev:

?         dovršena varnostna oprema: serijski protiblokirni zavorni sistem ABS s pomočjo pri zaviranju v sili, nadzor stabilnosti vozila ESC, do šest varnostnih blazin, zategovalniki in omejevalniki zatezne sile tritočkovnih varnostnih pasov, regulator in omejevalnik hitrosti, itn.,

?         zanesljivost in trpežnost preverjeni z izjemnimi preskusi vzdržljivosti, preverjanjem kakovosti z upoštevanjem posebno zahtevnih cestnih razmer na nekaterih trgih.

 

Močna okoljska zaveza:

?         izpust CO2 vseh dizelskih različic modela Fluence znaša 119 g/km in ima oznako Renault eco?,

?         leta 2011 bo Renault svojo ponudbo obogatil tudi povsem električno gnani Fluence ? dokaz, da privlačni, udobni, prostorni avtomobili niso nezdružljivi s spoštljivostjo do okolja.


Galerija: