Novice

Auto motor show Ljubljana 2009

Od  4. do 6. septembra 2009, se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ponovno zgodil  že 4. Auto Motor Show Ljubljana ? največja avto-moto prireditev v Sloveniji. Prireditev so sestavili naslednji sklopi: sejemska razstava, spremljevalni program na zunanjih površinah in tekmovalni del. Letošnje leto, je, tokrat tridnevna  prireditev dobila novega organizatorja in s tem nekoliko drugačno podobo, pri čemer je namen prireditve ostal enak.

 

Predstavilo se 120 razstavljavcev s področja avtomobilizma, motociklizma, avtoakustike, tuninga ter drugih podpornih področij.

 

Ves času prireditve je  potekal atraktiven program na zunanjih površinah Gospodarskega razstavišča. Dirkaške sposobnosti so obiskovalci lahko preizkusili na  karting stezi, ki so jo organizatorji postavili v sodelovanju s Kartodromom Koper, spretnosti za volanom a na poligonu varne vožnje, ki bo deloval pod okriljem Braneta Küzmica.

 

Programske točke: stunt show (Motospirit Stunt Team), quad freestyle (Aleš Rozman z gosti iz Italije) in moto freestyle show, car wash, drift show (Westfield aerorace), mini moto dirka, simulacija prometne nesrece ter reševanje ponesrecenca,  pa so pritegnile največ obiskovalcev.

 

 Glavno vlogo v tekmovalnem delu, je  imelo  finale državnega prvenstva v avtoakustiki (EMMA ? European Mobile Media Association), finale državnega prvenstva v tuningu z izborom najlepše predelanih vozil po pravilniku STR (SloTuning Racing Rulebook), DB-drag tekmovanje v glasnosti zvoka akustične opreme v avtomobilih, tekmovanje v merjenju glasnosti izpuha (za avtomobile in motocikle) in izbor Miss Auto Motor Show Ljubljana 09.  

 

Prireditev je namenjena obiskovalcem, le teh pa ni bilo malo. So pa zvesti obiskovalci dosedanjih prireditev verjetno opazili,  da so razstavljavci letos ponudili nekoliko manj kot v preteklih letih. Vzrok  gre verjetno iskati v gospodarski krizi, ki takšne panoge najprej oz. najbolj prizadene. Med razstavljavci so  številčno izstopali zastopniki, ki se ukvarjajo z montažo  avto plinski sistemov.  Pričakovati je bilo  nekaj več t.i.  demo avtomobilov in novosti s področja predelav vozil. Kakorkoli prireditev je uspela! V pričakovanju do naslednjega leta ostajajo v spomin fotografije.


Galerija: