Reportaže

Uspešen 10. ženski turistični rally obeta še boljšega enajstega

Vsaj tako so se nadejale zadovoljne udeleženke ženskega turističnega rallyja, ki je tokrat potekal že desetič. Klub prijateljev Cerknega se je vnovič izkazal z odlično organizacijo in izbiro atraktivne trase po cerkljanskem hribovju. Obiskovalke so poleg vožnje, v kateri naj bi se čim bolj približale idealnemu času varne vožnje, lahko opazovale lepo pokrajino okrog Idrijskih Krnic in prečudovite vasice Jagršče, hkrati pa pri domačinih Krnic okusile pristno domačo polento in si ogledale oglarsko hišo, saj je oglarjenje tam doma. Na poti pa so videle tudi lepe stare cerkvice, farmo jelenov in nemalo domačinov omenjenih vasi, ki so ob poti voznice navdušeno spodbujali.

Očitno je bila trasa pisana na kožo Jasmini Špik in Alenki Peternelj, iz Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno, ki sta pometli s konkurenco. Drugi, ki sta zbrali najmanj kazenskih točk, sta bili Mati in Hči Klavdija Kosec Radin in Tatjana Radin iz Pirnič pri Medvodah, tretji pa Maja Filipič in Sonja Benčina iz ekipe Radia Odmev, ki sta lansko leto zmagali.

90 udeleženk v vsega skupaj 45ih ekipah, od tega jih je bilo 40 na ženskem turističnem rallyu prvič, je sodelovalo tudi v poligonu, kjer so voznice oskrbele komolce sovoznic, še prej pa so morale poiskati prvo pomoč v avtomobilu. Tukaj so bile vse izjemno uspešne, tako da so vse hkrati prispele v cilj, zaradi česar organizatorji niso mogli korektno odčitati časa, tako da je padla odločitev, da se točke iz poligona ne štejejo v skupni seštevek. Smo pa zaradi tega lahko vsi brez skrbi, ker so očitno ženske voznice ob vsakem času pripravljene tako hitro pomagati. Še ena navdušujoča informacija je, da tudi tokrat na poti ni prišlo do nobene nesreče, ne okvare avtomobila. Ženske za volanom so očitno res zakon, kot je že na startu povedala ena od tekmovalk.

Organizatorji so poskrbeli tudi za kvaliteten zabavni program, ki je napolnil cerkljanski Trg Prekomorskih brigad tudi z drugimi obiskovalci. Od izjemnih dveh lokalnih komikov Medwi, do izredno smešne ulične senior komedije Štefke in Poldke, do g. Marjana Šarca, ki je v dobre pol ure stand up nastopa zamenjal najmanj 10 vlog. Ansambel Blisk, skupina mladih vojskarskih glasbenikov, pa je zabaval zbrane še dolgo v noč.

Pripravljalni odbor Kluba prijateljev Cerknega je  bil vesel nad precejšnjim odzivom domačih društev, ki so jih povabili k sodelovanju. Od dveh ekip novaških gasilk, ki predstavljajo prvo desetino gasilk v Prostovoljnem gasilskem društvu Novaki, ki je obenem tudi edina desetina gasilk, ki je kdajkoli obstajala v cerkljanski zgodovini, do zelo uspešnih amaterskih igralk iz Kulturnega društva Sovodenj, prizadevnih punc iz KŠD Šeškarji, seveda predstavnic gostiteljev Turističnega društva Idrijske Krnice, in gospa Zalke in Vinke, ki sta bili kot predstavnici Društva upokojencev Cerkno tudi najstarejši tekmovalki. 

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate na www.zenskirally.org

Če ste mogoče mislili, da je bil to zadnji rally, naj povemo, da temu nikakor ni tako, gre pa pričakovati marsikatero spremembo, saj desetletje organiziranja rallyja pripravljalnemu odboru prineslo določene izkušnje, ker pa delajo to prireditev z vsem srcem in elanom, pa jim tudi ne zmanjka novih, zanimivih idej, ki bodo tekmovalke presenečale na 11. ženskem turističnem rallyju. Organizator si želi širiti vest o prireditvi tudi regionalno, saj je že letos uspel privabiti ekipe iz Medvod, Jesenic, Naklega, Ljubljane, Kočevja, Litije, Tolmina, Slapa ob Idrijci, Mosta na Soči, Idrije, Sovodnja, Škofje Loke in Stare Cerkve. Želijo si, da bi gostje lahko ostale dlje časa, da ne zaradi oddaljenosti od doma takoj mislile na povratek. Letošnja ponudba nočitev Hotela Cerkno je bila za tekmovalke sila ugodna in verjetno se bodo tako dogovorili tudi drugo leto. Zainteresirane ženske ekipe vabimo, da se prijavijo na elektronske novice na [email protected], lahko pa tudi postanejo naše prijateljice na spletnem omrežju Facebook, kjer bodo zagotovo pravočasno izvedele, kaj se spet godi tukaj na Cerkljanskem.


Galerija: