Novice

Strast je v središču nove Volvove globalne komunikacije

Volvo prvič v svoji zgodovini predstavlja globalno komunikacijsko platformo z naslovom ?V življenju so pomembnejše stvari kot Volvo. In prav zato ga vozite.? Kampanja ima jasen cilj: ?Želimo, da kupci Volva vidijo kot blagovno znamko ki izstopa, je bolj drzna, izžareva strast in obenem prefinjenost,? je dejal Michael Persson, direktor globalnega tržnega komuniciranja pri Volvo Cars.

?Želimo vključiti več strasti in življenja ter to storiti na bolj jasen način. Izdelujemo čudovito zasnovane avtomobile, ki združujejo dobre vozne lastnosti, razburljive inovacije in svežo sporočilnost. Obenem smo vodilni na področju varovanja okolja in inovativne varnosti,? je nadaljeval Michael Persson.
Nova globalna komunikacijska platforma gradi na povratnih informacijah potrošnikov in obenem nadgrajuje temo ?Volvo.for life (Volvo.za zmeraj)?.

Prikazuje proizvajalca vozil polnih inovativnih elementov aktivne varnosti, ki povečujejo veselje do vožnje in obenem vključujejo skrb za okolje. Volvovi avtomobili poosebljajo privlačno skandinavsko oblikovanje in imajo zagotovljeno mesto v najvišjem segmentu. Vse to pa prinašajo ob dodani iskrici v očeh.
?Gradimo zmogljivejšo, sodobnejšo in obenem bolj toplo podobo blagovne znamke. O varnosti govorimo bolj samozavestno in na privlačnejši način kot kadarkoli prej,? je razložil Michael Persson.

Nova platforma je izdelek globalnega oddelka za trženje Volvo Cars iz švedskega Göteborga. Trženje in izgradnja blagovne znamke Volvo sta bili pred tem bolj decentralizirani in rezultati anket so pokazali, da je blagovna znamka na različnih trgih zaznana različno. Novi in kohezivni pristop predstavlja enega od načinov za zagotavljanje standardiziranega mednarodnega zaznavanja Volva po celotnem svetu. Cilj te kampanje je ustvariti bolj drzno in strastno blagovno znamko, ki si lahko zagotovi položaj v najvišjem segmentu.

Še en pomemben dejavnik, ki je botroval tej odločitvi, je da Volvov tržni delež na številnih trgih le malce presega 1 %. Ob upoštevanju tega podatka je še pomembnejše biti slišan in prepoznan ter izstopati in posredovati svoje sporočilo.
?Nova poenotena svetovna kampanja bo okrepila naš položaj in naredila večji vtis,? je dodal Michael Persson.
?Dodatno pa novim ciljnim skupinam sporoča kaj blagovna znamka predstavlja.?

Komunikacijska platforma vključuje vse modele in bo predstavljena v vseh tipih medijev ? od časopisov, spleta, radia in televizije do načinov komuniciranja naših zastopnikov s strankami. To poletje so bili v Barceloni posneti posnetki za modele Volvo C30, C70, XC60 in modele s pogonom DRIVe.
V tiskanih medijih bo kampanja najprej vključevala fotografije vozil, a se bo kasneje razširila na fotografije ljudi.

Kampanja ?V življenju so pomembnejše stvari kot Volvo. In prav zato ga vozite,? je bila izdelana ob sodelovanju z oglaševalskimi agencijami Arnold/Nitro, 4D in Mindshare.
Kampanja je bila najprej predstavljena v Španiji, v Združenem kraljestvu se je pričela v sredini avgusta, na ostala tržišča pa se bo postopoma razširila to jesen, s pričetkom sredi septembra.
?To je platforma, ki jo bomo uporabljali dolgo časa. Prav tako jo bomo uporabili ob predstavitvah naših prihodnjih modelov,? je dejal Michael Persson.


Galerija: