Novice

5. srečanje ameriških vozil Ljubljana 2009

 

Glede na to, da je potekalo že  5. srečanje zapovrstjo,  lahko mirno rečemo, da gre že za  tradicionalno srečanje ameriških vozil v Sloveniji. Lani smo zapisali da je bilo  veliko vozil in  od lani do letos, se  je ponovno uvozilo  veliko zanimivih  vozil. Spomnimo se prvih začetkov USA srečanj v Sloveniji,  dobrih deset let nazaj, ko se je zbralo na srečanju le 5 do 10 vozil.
 
Tokrat se je na parkirišču  pred trgovskim centrom   v dveh dneh zbralo okrog 150 vozil. V glavnem so prevladovala slovenska vozila, nekoliko manj je bilo vozil  iz tujine. So pa se nekateri pripelaji od zelo daleč-npr. s Finske.  Med obiskovalci so kar precej zanimanja  poželi povsem različni  modeli npr.:  starinsko ohranjen Oldsmobile, v detajle porihtan  Chevrolet, ki so ga pripeljali Hrvaške in predelan mustang Eleanor. Tako kot na vseh srečanjih so tudi tukaj prevladovale corvette in mustangi. Poleg zloščenih lepotcev je  bilo na ogled in prodajo postavljenih nekaj vozil, primernih za restavriranje.   Srečanje je preraslo v nekaj več in prihodnje leto bo verjetno še bolje. Morda bi si obiskovalci in lastniki vozil zaželeli kakšno predstavitev restavratorskih delavnic in dodatno predstavitev ameriških vozil.

 

Kakorkoli ameriški avtomobili igrajo glede prestiža pomembno vlogo v avtomobilski in tudi filmski zgodovini, pri čemer evropski modeli le s težka konkurirajo.  Več o ameriških vozilih lahko dobite na zanimivem forumu slovenskega V8 kluba www.v8club.com


Galerija: