Reportaže

Prvo srečanje lastnikov Opel Corse Black & White v Sloveniji

? Več kot 70 črno-belih lepotic zbranih na enem mestu
? Slovenija se uvršča med države z največ prodanimi Corsami Black&White v Evropi
? Od prejetih 152 MMS-ov, za najbolj kreativnega izbran motiv Corsa Black&White v družbi črnih in belih konjev
? Na spletni dražbi zbranih 1.500 evrov za dobrodelne namene
? Black&White serija se v Sloveniji nadaljuje z Opel Astro in Insignio

 

 Več kot 70 ponosnih lastnikov črno-belih lepotic se je v petek, 25. septembra, zbralo pred Kolosejem in tako proslavilo prvo srečanje te omejene serije modela Corsa Black&White.

 

Opel Corsa se v Sloveniji že tradicionalno uvršča med prodajne uspešnice v svojem segmentu. Njena uspešna pot se je začela z izborom Slovenski avto leta 2007 in tudi s prodajnimi številkami ves čas upravičuje osvojeni naziv. Kljub temu pa nas je izredno veliko zanimanje, ki ga je posebna serija Corsa Black&White vzbudila med slovenskimi kupci, prijetno presenetila. Število v Sloveniji prodanih je od načrtovanih sto vozil zraslo na kar 257. Pravzaprav lahko rečemo, da je bila vsaka peta prodana Corsa v letošnjem letu iz te posebne serije.

Na ta način je prodaja tega modela Slovenijo uvrstila na prvo mesto po deležu, ki ga v prodaji Cors dosega ta model v Evropi. Za primerjavo, v Italiji so v enakem obdobju prodali le enkrat več Cors Black&White (527), upoštevati pa moramo, da ima Italija 60 milijonov prebivalcev, trideset-krat več kot Slovenija. To še enkrat dokazuje, da imamo Slovenci radi dobre predvsem pa tudi atrkativen avtomobile.

 

Na Corsin Black&White MMS foto natečaj se je prijavilo 152 navdušencev, ki so v svojem vskadanjiku srečali Corso Black&White in naredili izvirno fotografijo s svojim mobilnim telefonom. Za najbolj krativno fotografijo je bil izbran motiv Corse Black&White v družbi črnih in belih konjev ga. Lare Mohar, ki se bo lahko s Corso Black&White vozila en mesec. Poleg tega so v žrebu trije srečneži dobili vikend s Corso Black&White, podeljenih pa je bilo še 30 praktičnih nagrad (za ogled fotografij in seznam nagrajencev obiščite spletno stran www.blackandwhite.si).

 

G. Jordan Berginc iz Ljubljane pa je namesto svoje žene prevzel ključe ene izmed zadnjih Cors Black&White v Sloveniji, ki se je prodajala na spletni dražbi. Na dražbi se je zbralo 1.500 evrov, ki jih je Opel Slovenija, skupaj s svojimi Oplovimi trgovci, podarila v dobrodelne namene društvu Bravo. Darilni ček je prevzela ga. Milena Košak Babuder, predstavnica društva Bravo, ki je tudi povedala, da jim bo denar zagotovo pripomogel k uresničevanju njihovega cilja, pomagati otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami, ki imajo potenciale za uspešno socialno in poklicno vključevanje, če so deležni ustrezne pomoči in spodbude (http://www.drustvo-bravo.si/web/).

 

Glede na to, da je Opel Corsa Black&White v Sloveniji doživela tolikšno zanimanje, je Opel Slovenija, ob zaključku prodaje modela Corsa Black&White v Sloveniji, napovedal prodajo omejene serije vozil Opel Astra Black&White, ki bo kupcem na voljo v novembru 2009, lahko pa si jo že zdaj rezervirate pri Oplovih trgovcih. Slovenija je tržišče, ki je dalo pobudo za izdelavo in prodajo te posebne serije Opel Astre, ki pa bo seveda na voljo tudi na drugih tržiščih po Evropi, prvazaprav lahko rečemo, da je ta model na dogodku doživel svojo svetovno premiero.

 

Zgodba o Black&White pa se tudi z Astro ne zaključi, saj bo pomladi v prodajnih salonih na voljo Opel Insignia Black&White, ki bo Slovence zagotovo tudi navdušila.

 

www.gm.com

 


Galerija: