Novice

Nova bencina OMV Carrera - OMV Slovenija svojim strankam ponuja nova goriva vrhu

_ ОМV Carrera je nova generacija bencinov, ki motor čisti, ščiti in izboljšuje učinkovitost njegovega delovanja

 

_ ОМV Carrera je na voljo v 100- in 95-oktanski različici

 

_ Od 2. oktobra dalje na vseh bencinskih servisih OMV v Sloveniji

 

Družba OMV Slovenija od 2. oktobra dalje na svojih bencinskih servisih ponuja dve popolnoma novi gorivi najvišjega kakovostnega razreda OMV Carrera. Gorivi OMV Carrera 100 in OMV Carrera 95 izpolnjujeta najvišje standarde družbe. Posebej sta namenjeni voznikom, ki od svojega avtomobila zahtevajo največ, saj ščitita motor, ga ohranjata čistega in izboljšujeta njegovo delovanje.

 

Novi gorivi sta zaradi aktivnih učinkovin, ki preprečujejo nalaganje nečistoč v motorju, pozitivnega vpliva na izgorevanje goriva v motorju ter posledično nižjih emisij škodljivih snovi tudi okolju prijazni. OMV Carrera 100 in OMV Carrera 95 sta namenjeni vozilom, ki imajo predpisano uporabo klasičnih eurosuper 95 in 98 oktanskih bencinov.

 

Posebno stooktansko gorivo OMV Carrera 100 je še zlasti namenjeno zahtevnejšim uporabnikom, ki vedo, kako najbolje izkoristiti moč svojega avtomobila. S pomočjo vrhunskih učinkovin ohranja vbrizgalni sistem čist in zagotavlja vselej brezhibno delovanje. Z zagotovljenim boljšim izkoristkom energije OMV Carrera izboljšuje pospeške in motorju pomaga razviti njegovo maksimalno moč. OMV Carrera 100 tako zagotavlja izjemne vozne lastnosti, vozniku pa maksimalen užitek pri vožnji.

 

Posebnost goriva OMV Carrera 95 je, da s pomočjo učinkovin za zmanjševanje trenja motorju omogoča boljši izkoristek in manjšo porabo. Stroški vožnje se tako nemudoma zmanjšajo, saj lahko večje število kilometrov prevozimo že po prvem točenju. Gorivo vsebuje tudi posebne inhibitorje, ki v motorju ustvarjajo zaščitno plast in preprečujejo nastanek rje ter tako ščitijo sistem vbrizgavanja goriva in dovodov goriva pred korozijo. Z uporabo goriv OMV Carrera lahko bistveno podaljšamo življenjsko dobo motorja, vendar ne na račun njegove zmogljivosti.

 

Strokovnjaki, ki so sodelovali pri razvoju, so poseben poudarek namenili zaščiti okolja. Tako obe gorivi vsebujeta aktivne učinkovine, ki v dovodnem sistemu ustvarjajo posebno makroskopsko zaščitno oblogo. Ta preprečuje združevanje delcev in nastanek oblog, s tem pa tudi zmanjšuje izpuste v ozračje. Gorivi OMV Carrera tako učinkovito zmanjšujeta emisije ogljikovih in dušikovih oksidov in pomenita korak bližje na poti k trajnostnemu razvoju na področju varovanja okolja.

 

Direktor podjetja OMV Slovenija Dimitrij Zadel je o novih gorivih dejal: ?OMV Carrera 100 in OMV Carrera 95 sta nov dosežek naših strokovnjakov pri razvoju kakovostnih goriv. Z lansiranjem dveh novih, izboljšanih in okolju prijaznejših goriv smo ponovno dokazali, da imamo na tem področju v Sloveniji vodilno vlogo.?

 

 

 


Galerija: