Reportaže

Avtoslalom v Šempetru

 

 

Na  avtoslalomu na Avtopoligonu Ločica v Šempetru je tekmovalo kar 87 voznikov, kar predstavlja rekordno udeležbo tekmovalcev na slovenskih avtoslalomih, izjemno pa je to število tudi v primerjavi z udeležbo na letošnjih avtomobilističnih prireditvah na sploh v Sloveniji. Tokrat so na šempetrskem avtoslalomu tekmovali tudi avstrijski in hrvaški tekmovalci in boj med najboljšimi je bil toliko bolj vznemirljiv. Dirko je poleg hitrih voznikov in izjemno atraktivnih voženj zaznamovala tudi dobrodelnost, saj so organizatorji - AMD Šempeter, celotno vstopnino in del štartnine namenili Društvu paraplegikov JZ Štajerske za njihov projekt ?Še vedno vozim - vendar ne hodim?.

 

V generalni razvrstitvi je največ vozniških spretnosti pokazal Emir Ribič, ki je v drugi vožnjis progo opravil v zavidljivem času: 1 minuti in 33 sekundah. Drugo mesto si je privozil hrvaški tekmovalec Hrvoje Belinič, na tretje mesto pa se je uvrstil član domačega šempetrskega kluba Matej Dolinšek.
 

Ribič je bil nad zmago navdušen še posebej zaradi truda, ki ga je vložil v sestavo svojega avtomobila, sicer pa je zmagal tudi na predzadnjem slalomu v Šempetru pred poletjem. ?Na takšnem avtoslalomu štejejo izkušnje in to takšne, ki jih ne moreš dobiti v avtošoli. Vsak, ki dobi izpit, bi moral iti v šolo varne vožnje, na poligon in na mokro cesto, da bi vedel, kako je treba odreagirati,? je dejal Ribič. Mesto najboljše voznice včerajšnjega tekmovanja si je privozila Jasmina Ribič, ki v slalomu tekmuje tri leta. ?Voznic na takšnih tekmovanjih manjka, lahko bi bile bolj pogumne. To je samo ena varnostna vožnja več v življenju, lahko preizkusimo, kako zvoziti na primer ovinek, kar v vsakdanjem življenju varno ne moremo. Spretnosti so mi že prišle prav na cesti, predvsem pri samem zaviranju,? je ženski del tekmovanja komentirala prvouvrščena Jasmina Ribič. Tokrat prvič so morali tekmovalci štartati na semafor, kar je od njih terjalo več zbranosti in pozornosti že na začetku. Za številne gledalce ob progi pa je bilo še posebej zanimivo to, da sta na progi tekmovali hkrati dve vozili. Tekmovalce so sicer glede na zmogljivost avtomobilov razvrstili v štiri divizije, vsak pa je po uradnem treningu odpeljal še dve vožnji. Večje je bilo tudi zanimanje za tekmovanje s serijskimi vozili, saj takšni slalomi omogočajo, da se na tekmovanje prijavi vsak z opravljenim vozniškim izpitom in avtomobilom. S tem je ta šport dosegljiv amaterjem in predstavlja verjetno enega najcenejših avto-moto športov na sploh. Vozniki na takšnih prireditvah dobijo priložnost, da svoj adrenalin sprostijo na zavarovani progi, kjer nesreč praktično ni. Z vožnjo pa pridobijo tudi dodatne spretnosti, ki jih lahko pridejo prav tudi pri vožnji v vsakdanjem življenju. Lahko še kakšen tvoj citat na sploh o dirki, če želiš. Vstavi med narekovaj: ?Mislim, da smo ponovno dokazali, kakšen interes vlada za tovrstna tekmovanja. Zelo sem vesel, da smo uspeli privabiti tudi nekaj tujih voznikov. Zaradi tako velikega števila tekmovalcev smo žal bili primorani skrajšati drugo tekmovalno vožnjo na samo dva odpeljana kroga. Pohvala pa je vsekakor na mestu vsem članom AMD Šempeter za požrtvovalno organizacijo same prireditve.? je povedal predsednik AMD Šempeter Saša Friedrich.


Galerija: