Novice

Citroen je prejel nagradno za internetno predstavitev ob lansiranju modela

Top Com 2009: vstop znamke CITROËN v novo internetno obdobje okronan z zlatom. CITROËN znova pridobil prednost

 

Digitalna internetna predstavitev, ki je bila pripravljena za začetek prodaje vozila CITROËN C3 Picasso v svetu, je osvojila zlato nagrado TOP COM Consumer 2009 v kategoriji "komunikacijske strategije". Lovorika je nagradila drznost, inovativno zgradbo in genialnost oglaševalske kampanje, njeno učinkovitost pa potrjuje komercialni uspeh vozila CITROËN C3 Picasso. Za znamko Citroën je zlata nagrada TOP COM ovenčala njen vstop v novo obdobje.


C3 Picasso: od digitalnega do komercialnega uspeha

 

Čeprav je prodaja vozila CITROEN C3 Picasso stekla marca letos, so spletni uporabniki, obiskovalci svetovnega avtomobilskega salona v Parizu in lastniki I-phonov že od julija 2008 dalje lahko predpremierno v digitalni obliki spoznavali avtomobil na internetu.


Agencija DAGOBERT je znamko CITROËN spremljala vseh 9 mesecev in vozilo CITROËN C3 Picasso na sceno postavila na popolnoma nov način. Ob doživljanju povsem novih izkušenj je javnost lahko odkrivala osebnost avtomobila:

?         drznost, saj se je predstavil v povsem nepričakovanih okoliščinah

?         gostoljubnost, saj jih je vodil kot ob obisku v stanovanju,

?         modernost prek interaktivne izkušnje po zaslugi nadrealnosti.


Več kot 2 milijona obiskov spletne strani (www.c3picasso.com), ki so v povprečju trajali po pet minut, 85.000 naročnikov na Newsletter v začetku leta in 3 tedne med top5 pri nalaganju aplikacije I-phone: internetna digitalna kampanja pred začetkom prodaje je uspela. Nato je CITROËN C3 Picasso doživel pravi komercialni uspeh z več kot 54.000 dostavljenimi avtomobili.


Tako je CITROËN vstopil v novo obdobje in prav digitalna kampanja ob začetku prodaje vozila CITROËN C3 Picasso je začetnik tega obdobja: zlati začetnik!


Z zlatom obsijani vstop znamke CITROËN v novo obdobje


Znamka Citroën, ki sledi sloganu KREATIVNA TEHNOLOGIJA, je ponovno dokazala svojo ustvarjalnost, svojo avantgardnost in svojo nagnjenost k inovativnosti, tokrat prek strategije digitalnega marketinga, ki je zaživel s pomočjo kampanje za vozilo C3 Picasso.


Dejansko je bilo odtlej na splet nameščenih več izvirnih in različnih sistemov, predvsem ob:

  • konceptnem vozilu DS INSIDE, ki mu je sledilo vozilo CITROËN DS3 (www.ds3.citroen.com), ki vključuje 3. dimenzijo, igrivi konfigurator, s katerim lahko ustvarite "svoj" avtomobil, spletno mesto za zbiranje prednaročil in celo možnost, da s pomočjo sistema nadrealnosti sedete za volan prihodnjega avtomobila CITROËN DS3
  • nagradna igra CITROËN Creativ?LAB (www.90.citroen.com), ki je bila organizirana ob 90-letnici znamke Citroën in je sledila principu izdelave digitalne freske.


In nenazadnje: znamka CITROËN ima od 1. septembra dalje svojo uradno stran na mreži Facebook. Do konca leta bo znamka Citroën predstavila še druge novosti, kjer bo vključene še več interaktivnosti in ustvarjalnosti.


Galerija: