Novice

Uprava GM-a se je odločila obdržati Opel

? Novi GM podpira prestrukturiranje Opla
? GM-ov načrt prestrukturiranja vključuje nižje investicije v primerjavi s ponudbami investitorjev
? Začetek pogovorov z vsemi udeleženci procesa prestrukturiranja

 

Poslovanje GM se je v zadnjih nekaj mesecih izboljšalo in glede na pomembnost  Opel//Vauxhall blagovne znamke za GM, se je Uprava GM-a odločila obdržati Opel in bo v prihodnjih dneh sprožila proces prestrukturiranja evropskih operacij.

 

"GM bo nemški in ostalim vladam kmalu predstavil načrt prestrukturiranja za katerega upamo, da ga bodo obravnavali pozitivno," je povedal Fritz Henderson, predsednik in CEO. 

 "Zavedamo se kompleksnosti, ki jo ta odločitev predstavlja za vse vpletene. Vendar pa je bil od samega začetka, naš cilj zagotoviti dolgoročno rešitev za naše kupce, zaposlene, dobavitelje in trgovce. Sprejeta odločitev odraža prav to. Po našem mnenju je to najstabilnejši in stroškovno učinkovit pristop k zagotovitvi dolgoročne prihodnosti Opel/Vauxhall blagovne znamke."

 

GM-ov načrt vključuje stroške prestrukturiranja v višini 3 milijarde evrov, kar je znatno manj od predstavljanih ponujenih zahtev predloženih s strani investitorjev. GM bo sodeloval z vsemi evropskimi sindikati z namenom pripraviti načrt smiselne podpore Oplovemu prestrukturiranju.  Medtem ko Opel nadaljuje s preseganjem kriterijev, ki so bili vključeni v predpostavkah plana preživetja in je zagotovljena stabilna likvidnost, predstavlja čas ključni dejavnik.

 

"Čeprav še vedno otežkočene, pa so se poslovne razmere v Evropi v zadnjem času izboljšale," je povedal Henderson.  "Istočasno pa sta se v zadnjih nekaj mesecih izboljšala tudi GM-ovo splošno finančno stanje in stabilnost, kar nam daje zaupanje, da je mogoče evropsko poslovanje uspešno prestrukturirati. Zahvaljujemo se nemški in drugim vladam Evropske unije, za njihovo prizadevanje v tem težkem ekonomskem obdobju. Prav tako smo hvaležni Magni in njenim partnerjem v Rusiji, za njihovo prizadevanje doseči, za vse partnerje, sprejemljiv dogovor."

 

Henderson je dodal, da GM želi nagraditi svoje že dobro vzpostavljeno poslovanje v Rusiji in nadaljevati sodelovanje direktno z GAZ-om ter s tem prispevati k modernizaciji operacij in razvoju ruskega trga vozil na, za obe strani, zanimivih poslovnih odnosih. Več informacij o nadaljnih korakih prestrukturiranja bodo na voljo, ko bodo načrti in razvojni plani izdelani.


Galerija: