Novice

Nova Opel Astra je prejela nagrado Zlati volan 2009

-Prva velika nagrada Oplovega novega kompaktnega avtomobila
-Glasovalo je lahko več kot 40 milijonov bralcev iz 26 evropskih držav
-Približno 50 VIP udeležencev je sodelovalo pri izboru

 Evropski avtomobilski zanesenjaki so včeraj v Berlinu, Opel Astri podelili nagrado Zlati volan (Goldene Lenkrad). Gre za eno izmed najbolj prestižnih nagrad, ki jo podeljuje revija Auto Bild, ki je del skupine Axel Springer. Letošnje glasovanje je vključevalo več kot 40 milijonov bralcev iz 26 evropskih držav.

 

Opel Astra si je zagotovila sproščeno zmago, saj je prejela najvišje ocene v kategorijah, ki so za voznika ključnega pomena: motor, poraba, podvozje, zaviranje, upravljanje in varnost. Profesionalni vozniki in tehnični strokovnjaki so Astro uvrstili na prvo mesto; prvi so Astri namenili sedem od osmih točk, tehnični strokovnjaki pa so kompaktnemu avtomobilu namenili pet od osmih točk.

 

"Astra nadaljuje pot zmagovalne Opel Insignie. Izjemno smo veseli nagrade, še posebej, ker smo je prejeli še preden je 10 generacija Oplovega kompaktnega avtomobila prišla v prodajne salone," je povedal Carl-Peter Forster, Direktor Nadzornega Odbora Adam Opel GmbH. Nova 5-vratna Astra je bila premierno predstavljena na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu in prinaša v kompaktni razred svoj lasten pristop večkrat nagrajenega Oplovega oblikovalskega sloga z združitvijo kiparske umetnosti in nemške natančnosti z novimi tehnološkimi inovacijami, ki smo ga prvič videli v Insignii.

  

Glasovanje Zlati obroč poteka v dveh fazah. V prvi fazi so evropski bralci glasovali za svojega favorita in tako v šestih kategorijah (majhni, kompaktni, zgornji srednji, luksuzni, super-športni in kombi) izbrali 46 avtomobilov. Nato je žirija 50 strokovnjakov, ki vključuje tehnike, profesionalne voznike, urednike in VIP goste, nominirance testirala in ocenila upoštevajoč dinamiko, udobje in kvaliteto vozila. Poleg številnih nemških znanih osebnosti so pri glasovanju sodelovali tudi dirkači kot sta dvakratna svetovna Raily zamgovalca Walter Röhrl in Isolde Holderied, DTM pilota Mattias Ekström in Ralf Schumacher; nemška legenda Hans-Joachim Stuck in zvezda iz Švice Christina Surer.

 

V 33 letih od kar poteka to glasovanje je bil Opel nagrajen z Zlatim volanom kar 12-krat. Zadnja zmagovalka je bila Opel Zafira leta 2005.


Galerija: